Ett soligt Östersund

Nu sitter jag hos fam T och njuter! vi kom fram igår vid halv 3. resan gick väl ganska bra, men jag rekommenderar ingen att sitta 7.5 h i bil med en läkande revbensfraktur.. huga.. sista 20 milen var ingen höljdare, men dock var belöningen större när man fick se en krulltott skina i kapp med solen :)

Förutom en massa bus med C så har vi idag haft besök av familj till J, varit ute i solen på stan i många timmar och njutit! Åå så härligt med sommar och värme.. det enda som hade gjort saken bättre är om A hade varit här också :)
Investerade mig en ny bikini idag, har letat i två år, men inte hittat nån som jag riktigt tyckt om, men nu kom en vit med mig hem från Team Sportia. Plånboken ekar lite tom efter månadens jätteköp med crossen, men bikini måste man ju ha i detta underbara sommarvder :P

En massa god mat har det också blivit och en inbjudan till midag i morgon! trevligt trevligt, mammas kusiner som vi ska till och grilla och umgås med. få träffa en alldeles färsk liten kille ska vi också få göra, J:s 4:e barn anlände kring 11-tiden idag så i morgon får vi snusa på honom!

förhoppingsvis blir det, även i morgon, många timmar ute i solen tillsammans med hela familjen T! C kommer hem inatt så det ska bli skoj att ha hela fåraskocken samlad igen, men som sagt: det är nån som saknas :)

Må gott där ute, glöm inte solskydd både till er och till barnen!! solen är varm nu!!
Kramar

bildbevis....

visst ser jag proffsig ut? NOT, i'm learning!

Ja.. så ser det ut... jag och min pärla :)
Långt ifrån ett proffs, men jag ska bli *mohahaha*

Nu måste jag bara köpa till lite vettiga skydd och kläder!

god morning sunshine!

Upp i ottan kaffet puttrar och solen skiner. A har åkt på jobbet och mor och far sover i rummet intill. Att stiga upp kl 05.30 är inte likt mig, men egentligen är väldigt jag, men de senaste året har det vart en plåga att stiga upp halv 9 :)
Idag åker vi till Östersund! Weee! ska bli så skoj att få träffa dom igen. Nu har jag verkligen varit lyckligt lottad och fått träffa dom redan ett par gånger detta år!
Revbenet mitt läker så där..Det värsta är nätterna då det är som ondast och jag kan enbart ligga på vänster sida..dagarna går rätt bra nu, om man bortser från att jag är rätt oduglig! Men men... sånt är livet.

Midsommar är över nu och det har varit väldigt lugnt och väldigt skönt, men också väldigt trevligt. Vi har vart hos Svärmor i två omgångar och vart hos fam J och hälsat på,sen har vi varit hemma och haft det så lugnt och skönt. Klippt lite gräs och rensat ogräs i landet, men annars vääääldigt lugnt...Midsommar är annars väldigt roligt, för då vet man att det bara är två veckor kvar till marknaden :) i detta fallet ändå roligare då det är ledigvecka och en hel vecka i byn :)

Har i måndags haft besök av H. hämtade henne på flyget på morgonen och fick sen ha henne fram till middagstid. riktigt trevligt, men vi satt dock ute och surrade i solen och blåsten, vilket resulterade i att jag brännde mig rätt ordentligt på axlarna och i ansiktet. Nå idag känns det bättre, men det var lite onödigt!

Vi hade fint besök i går.. LUR från Kiruna var hos oss på middag. JAg och L har vuxit upp tillsammans mina första år i livet och bestämde väl när vi var 2 respektive 3 år gamla att vi skulle gifta oss :D Nu blev det inte så, men vi har dock hunnit bo ihop och ha massor av roligt tillsammans. Vi bodde(UR bor fortfarande kvar) i en lärarbostad i Kiruna, som bestod av två lägenheter, en uppe och en nere och det var nära tillhands att gå ner och leka med L :) UR har jag nog alltid kallat mina extraföräldrar så det var extra roligt att få visa dom huset vårat!

Jag hann också till N på morgonen och småttingarna D och A. D var inte det minsta blyg igår, vilket både gladde och förvånade mig, jag har ju inte träffat dom på, tragiska, ett år! Nej vi lekte och hade skoj ihop och jag fick godkänt att komma tillbaka *skrattar* sötingen. Lillasyster var en riktig trollunge med massor av hår och liten som bara den! Tyvärr kunde jag inte snusa på henne så mkt när jag inte får lyfta, men men. titta och lukta kan man alltid!

Efter LUR:S besök bar det av till Bergnäset och fotbollsmatch och vidare fika.. J spelade två matcher och var riktigt duktig. Har inte sett han spela nån match förän nu så det var extra skoj att se..
Kvällen blev lite sen, men trevlig och avslutades med midnattsbesök av mor och far. Var dock en otrevlig husvärd och mötte dom inte dörren utan låg och snusade med A. Nå dom hittade tydligen in för jag vaknade till pappas enorma snarkningar i natt :)

Nu ska vi se hur länge dom tänker sova idag, sen bär det av. Lite semester och 7timmar i bil!

Ta vara på finvädret idag och mys med varandra!!
Kramar i massor

bilder i gryningen!


Lite blomsterbilder kommer här.. jag är inte superhigh på det här med bilder så ni får ställa er på sida och titta!
Solen värmer och jag ska hämta H frånflyget!! Riktigt skoj, ett halvår sen sist jag fått träffa henne så nu ska vi njuta några timmar!
Revbenet vill inte läka ihop, får inte sova om nätterna så jag är lite trött.. men stressen har flugit sin kos, så det har fört med sig mkt gott..
på onsdag åker jag till Östersund, till fam T och sessan :) ljuvligt...
Ett stort grattis till fam. B/C som i natt fick en gosse till!!! ÅÅÅ vill träffa!

Ha en bra dag alla, njut av solen!

long time a go...

... and once upon a time... en låttext, men vilken minns jag inte :)
Ja det är väl dryga två veckor sen senaste uppdateringen och en hel massa har ju faktiskt hunnit hända...
Jag har vilat och framför allt sovit sjukt mycket de första dagarna på min sjukskrivning/ledighet. 3 timmar om dagen de första sen trappades det ner. Tänk att kroppen behövde det :P
Sen åkte vi ju till byn till mor och far och vidare till Gällivare för nordcup för A... Det var underbart skoj att vara tillbaka på bana igen, menvädret var det knepigaste juniväder jag nånsin varit med. En bit från Tärendör möts vi först av snö(!)fall och snart också alldeles vit backe. har bildbevis som kommer upp i dagarna.. Sen växlade vädret mellan snö, hagel, sol och regn... i dagarna två! Hur som helst så hittade några nya fräknar till ansiktet och riktigt skoj var det.. För A gick det bra på lördagen, men sämre på söndagen, men dock en bättre placering än i Umeå.

Måndag tisdag var vi kvar i byn, det hanns med skogspromenad, besök hos fam K/E och lite shopping på sport och skohuset.. HElt otroligt, men den butiken har alltid nåt man hittar! Sen körde jag cross också :P jajjelimensan. och skoj var det, så på onsdagen så åkte vi till vidsel och hämta hem min alldeles egna yamaha zx 85"!!! En riktig pärla vill jag lova :P
Dock är det så att jag har körförbud i 2 veckor då premiärturen efter 1.5 timmar slutade med att jag åt sand (Crossspråk för att ramla på sandbana- måste ju börja lära mig det nu!) och fick ett par rejäla blåmärken på underbenen och ett trasigt revben... så idag var jag äntligen til doktorn efter nästan en vecka, och fick snabbt ett konstaterande att jag inte kunde jobba... Nå jag grinar inte direkt över det faktumet att jag får vila i två veckor till, men att inte kunna göra så mkt är både trist och plånbokstärande...
nu när jag har tid ska jag slänga in alla bilder jag lovat och bland dom finns lite bevis på min riktigt fina körstil, NOT! Men nå efter denna sommar ska jag nog minsann vara bättre i alla fall!

I och med denna sjukskrivning så bestämde jag också idag att jag ska åka till sessan tillsammans med mamma och pappa nästa vecka... MYSIGT vill jag lova... hoppas jag är tillräckligt bra så jag kan bära henne då i alla fall.. var och fyndade ett par jättefina snickarbyxor till henne på HM idag.. ett pra vita som var i kortare modell.. hoppas dom är bra på lillan bara...

var på dejt med S och lilla N idag.. riktigt trevligt, men kallt och blåsigt, det känns verkligen inte som juni nu, men nu kommer förhoppningsvis värmen när jag blir ledig :) efter dejten blev det en liten promenad och sedan vidare till rutvik till fam J. också rikigt trevligt.. barnen är ibland mer vilda än tama, men otroligt mysiga så det är alltid skoj att vara dit...
nu inväntar jag prinsen som är hemma på 50 minuter.. sen är det säng och en ny dag i morgon...
ska verkligen försöka få upp lite bilder i morgon och förhoppningsvis ska jag få träffa N och småttingarna A och D också..

Nu ska jag sätta mig på soffan, för att ligga med revbensskda är ingen höjdare!! sen pilla i mig lite smärtstillande och så sova förhoppningsvis åtminstone halva natten!

Ta hand om er där ute och kom ihåg att intressen ibland gör ont både i kropp och plånbok, men dock ger otroligt mycket glädje i själen!


god morgon blåsiga Antnäs..

Det verkar blåsa jämt nu förtiden, vad är det för sätt? kanske skönt med en liten sommarbris, men storm i veckor?? Nä tack! Ok, det kanske var lite i överkant, men jag skulle faktiskt uppskatta lite lugnare vindar...

Var iväg till affären igår. musiken i öronen och en väldigt lugn promenad i duggregnet. Det var riktigt skönt, trots att vägen till affären gick betydligt långsammare än nånsin! Nå köpte lite mjölk och en hus och hem tidning som jag bara ögnat igenom och redan fått lite nya ideér till hemmet.

Sen gjorde jag omeletten till middag som åts med god aptit av A, trots svamparna som jag stekt i också. Tänk, att nåt så gott som färska, stekta champinjoner, inte kan gillas av alla.. heeelt oförståeligt!

Natten har varit rätt dålig igen. Kom mig till ro vid 01.00 och var upp redan 02.00 och vandrade.. sen sov jag nog rätt bra till A kom hem vid 6.30.. steg själv upp 9.30 då solen glimtade till under rullgardinen :)
Känner mig rätt trött, men faktiskt lugnare i sinnet.. är fortfarande riktigt glad att jag pratade med the boss i går!

Nu är det dags för frukost, sen måste jag nog ut i landet och förbereda för potatisen som inte är i landet ännu.. enda måstet idag, och sen en massa jag skulle vilja göra :) vi får se vad energin orkar med idag.. i morgon alt. ikväll åker vi i alla fall till mamsen och papsen :)

Gröttallriken kallar!
Blås inte bort idag mina vänner Håll i hatten!!!

sömn är trevligt!

Blev ingen promenad, ÄNNU, innan mp3:n var full var också huvudvärken och tröttheten mer påtaglig, så jag gick och väckte A som jobbar natt, problemet var bara det, att när jag kröp ner i sängen brevid honom så tog det inte så länge innan jag somnade *skrattar* och vips var 3.5 timmar borta! När jag vaknar är han på väg ut i regnet till banan för att köra lite. nå ska bjuda på lite middag i alla fall, lite omelett ca 20.00 :)

Nu vräker regnet ner, men jag tror ändå att jag ska ta mig en promenad, om inte till affären och köpa lite mjölk. Tror väl inte riktigt att detta är ett sommarregn som är svalkande och härligt, snarare ett höstregn som biter genom ben och märg. detta baseras på + 12 grader i temperaturen. Nå finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.
Hade på mig långkalsonger och dubbla jackor även igår när jag var på crossbanan med A för första gången på nästan ett år! Kallt men härligt.

Tack alla som hört av sig till mig. Det är ingen fara, jag TAR hand om mig nu.. som sagt, jag tar signaler på allvar, men det tar kanske lite tid innan jag vågar göra nåt åt dessa! Håller helt klart med om att man måste ta tag i saker och ting innan det resulterar i total krasch, men samtidigt är det väldigt svårt att veta om man verkligen är på väg ditåt, eller om det faktiskt bara har varit lite mycket att göra på sistone! I vilket fall som helst tycker jag att man måste bromsa (lätt att säga nu va) stanna till, kanske backa tre-fyra steg, och tänka till: vad ska jag göra för att förändra min situation? Det är inte alltid det bästa att tänka: "snart blir det lugnare" eller "om 3 månader får jag vila" för då kan det faktiskt ha gått lite för långt och du missar hela din ledighet på grund av att du är för trött för att göra något!

Jag har under vintern haft min "ledigvecka", då jag bara jobbar en tisdag på en vecka, som en nödutgång där jag fått landa och hämta krafterna, men när ledigveckan bara handlar om att ligga på soffan, eller gå omkring som en zombie så blev det stopp till slut!

Jag trodde aldrig att jag skulle blogga för ett halvår sedan, och framförallt inte vara så öppen som jag faktiskt har varit. Men samtidigt är det ett bra sätt, att skriva av sig (att det sen blir öppet för allmänheten är väl annat), och jag har inget att dölja ;) Nu får dom som vill följa min vardag, mina känslor, och som jag skrev i början, alltid kanske mina tokigheter kan hjälpa nån!

Nu åter till lugnets tecken och dags att peta i någon form av lunch (?) också!
Take care!

Tack L!

... för ett välbehövande långt, gnälligt och skrattigt samtal i går!
Vi fick gnälla och peppa varandra bägge två, och jag fick nya perspektiv på mig själv :) du är bäst vännen!

Så idag, sjukskrev jag mig faktiskt. Helkonstigt att göra det när man inte är fysiskt sjuk. Pratade sedan med chefen om hur jag känner mig och han verkade faktiskt förstå. "ta och vila upp dig och jobba på det mentala" Och ja, det känns så skönt att ha gjort det. Hela morgonen bävade jag mig för det samtalet, men nu efteråt känns det bara bra och dumt att ödslat energi på oro!

Fick ett härligt sms i morse: även fam A/R har köpt hus i Antnäs :) ojojoj.. känns riktigt härligt att få dom alla så nära, det är vänner jag haft sen jag var 13 år! ni vet vem som gärna är barnvakt i höst :P

Nu ska jag äta frukost och sen bege mig ut på en promenad. Ladda mp3-spelaren och bara njuta av musik, luft och livet...

ta hand om er där ute och oroa er inte i onödan!
Kramar i massor...

har jag bestämt mig?

jo jag tror det... för ännu en "bryt-ihop-dag" var det idag... Känslan att inte mäkta med tillvaron är inte rolig att handskas med. Dålig sömn gör ju inte att orken och energin direkt befinner sig i nära anslutning till uttagsautomaten!

En kämpig dag på jobbet igen, en halv timma extra lång dag har jag dessutom gjort...  skrivit en massa tankar som jag hade och haft, och, ja, vad ska jag säga... jag mår nog inte så bra just nu. Jag känner mig fruktansvärt otillräcklig och A stackarn får dra ett stort lass här hemma när jag inte orkar hjälpa till de dagar jag jobbar. ex  spillde flingor på golvet i torsdags, och har inte ens fått upp det ännu! Det är så olikt mig, som vanligtvis har varit mer pedant än totalslarvig! Igår hade A dammsugit upp dessa. Jag får bara inget gjort hemma, orkar inte med något känns det som. och är jag ledig, och inspirerad, så får jag lida för det dagen efter då jag inte orkar med något alls. att laga mat, som jag alltit tyckt om, är pest och pina, vet inte när sist jag lagade mat hemma till oss två,,

Att namn på orter och saker senaste tiden har blivit hopplösa att komma ihåg är väl en sak, men när man inte längre minns vad moster heter, då hajjar man till! Förklarade för A idag, känslan av att hjärnan är full, det rymms liksom inget mer ditin och jag hittar inte ut med infon som finns där heller!

Jag har länge gått omkring med en gnagande känsla att jag måste dra i nödbromsen, men tankarna på att det snart blir lättare, mindre att göra, att passen tar slut snart, att semestern kommer snart, har gjort att jag inte dragit. NU drar jag! Hårt! Det är inte värt att sjunka något djupare i minuskontot och att känna en känsla av depression eller nåt liknande är INTE skoj..,

Jag bestämde mig efter ett blött samtal med A efter jobbet idag. Jag måste ringa chefen i morgon och prata om det,,,antingen ledig eller sjuk några dagar, att få samla ork och energi igen! Att ha ont i magen och känna panik av att behöva stiga upp och gå till jobbet ännu en dag är inte riktigt så som jag hade tänkt det eller som jag tidigare kännt det!

Det är inte det att jag inte trivs, för egentligen gör jag det, men den sista tiden, sista året, har det bara varit för mycket av allt på alla fronter och denna negativa spiral måste vändas. Jag har inget att ge på jobbet och jag vägrar bli en sån som suckar och stönar på jobbet och missköter sig på grund av olika anledningar, jag jobbar med en människa och jag vill inte under några omständigheter göra personen illa på något sätt! Att X är deprimerad och ledsen, det är sjukdomsbilden och förståeligt, att den lagvigda till x också mår dåligt och är sjuklig är också förståeligt, men i dagsläget orkar jag inte vara en kurator och assistent 10 timmar om dagen och inte ha någon energi kvar till mig själv.. Jag behöver laddas upp för att kunna stötta och hjälpa dem bägge!

Att få andas några dagar, att förmå sig att gå ut på en promenad på morgonen, så som jag tidigare gjorde, att göra saker i egen takt och sova och vila sig lite, att kunna orka pyssla med tygerna och påta på i trädgården, att träna och orka ner på stan. Att hälsa på vännerna.. tänk om jag faktiskt orkade göra det!?Vara som jag var förut?!
Nånstans efter vägen så fanns jag där för alla andra, men inte för mig själv, nånstans efter vägen glömde jag att be om hjälp till mig själv och faktiskt säga när någon frågade: "Idag orkar jag inte, behöver få bara vara, men gärna nån annan dag".

Jag har bara ett problem, hur ska jag kunna förkalra för min chef? jag måste få vara borta från jobbet några dagar, men jag är inte fysiskt sjuk, än! JAg känner mig fånig och som en dålig medarbetare, men just nu måste jag strunta i det!

I morgon ska jag köra moster till bussen, orkar egentligen inte, men detta är ett sånt tillfälle då man faktiskt måste ställa upp av olika anledningar, men efter det, till lunch, ska jag börja min "nya" tillvaro: stoppa fingrarna i uttaget och ladda batterierna!

Till alla er där ute. Vet ni, alla blir jätteglada om ni ställer upp, men de uppskattar också om ni tackar nej och tänker på er själva lite grann. Att vara i balans i sig själv innebär nog allt som oftast att man faktiskt kan ge mer av sig själv till andra utan att förlora för mycket av egen energi. Ta hand om er själva och låt aldrig den negativa spiralen suga ner er och tro att ni måste fortsätta ner!

Kramar på er!

god morgon

... det blev inte så många timmars sömn inatt, som väntat. Tittade på klockan sista gången strax bakom 01.00, och vaknade vid 03.00 och var pigg?? nå somnade om efter en stund och var AS trött när A kom hem 06.30. Men, då klev jag iaf upp, renskrev frågorna och skickade dom till korpen kansliet... Nu har hag hunnit jobba 2 h och 8.5 kvar innan dagen är slut!! Pust och stön!
Nå solen skiner i alla fall, hoppas den ger mig lite energi så jag inte somnar :)

Njut av dagen där ute, i morgon (på lediga dagen) utlovas det skitväder! Happ, då kanske potatisen måste i landet ikväll!
Over and out!

RSS 2.0