jag pysslade igår...

... var duktig... blev inte inbjudningskort som jag tänkt...

... men väl en liten överraskning till A när han komm hem...
inte helt klart, minst ett varv kvar (det får man för att man inte "ids" grunda!

han blev glad och jag blev glad... så ick han också middag (lax och ris) och en myskväll i soffan. Min vana trogen så somnade jag ifrån OS och missade (IGEN) medaljer...
Det ser ut att bli ett bra os för oss... 3 guld, 1 silver och 2 brons än så länge väl?

min fina (?) ryggtavla.... i morgon ska jag till doktorn igen.. å då mina vänner.. får jag duscha och skrubba ryggen igen!! bastu tro :)

Idag är det fullspäkat schema... viktiga saker på agendan...

A hängde upp en ny tavla i veckan.. jag är supernöjd.. vad tror ni? den hänger i källaren i gillsetugan och brevid den kommer det förmodligen upp en ny flygplanstavla under våren...
Se och njut!


Nu måste jag få fyr på brasan.. en viktig sak: hålla huset varmt i kylan!! :)
puss å kram på er där ute!

Lördag morgon

... tänk vad skönt det är att vara upp med tupen. Vakade 7 och var pigg! varför händer inte det på vardagarna för :)
Kanske beror denna pigghet i att jag somnade på soffan framför os,  före 9 igår! Detta innebar också att jag missade.. ja hela jäkla OS-programmet i princip. Fick se Sveriges 1-0 mål mot vitrysslad och lite lets dance.. (OS?), men sen vaknade jag av att A väcker mig halv tolv och kommenderar mig i säng :)

nu i efterhand när jag uppdaterat mig om resultat i OS så minns jag vagt att han faktiskt berättade om Os-silvret, kraschen och "nästanfiaskot" av Tre kronor.. men i morse visste jag nada :)

En till medalj till Sverige genom Anna Haags silver.. Vilken tjej det också är.. hon har verkligen fått det hon förtjänar nu, medalj och en massa lovord. Hon slog ju igenom, dessvärre (?) samtidigt som Charlotte Kalla, vilket innebar att fokus ändå var på Kalla. Men samtidigt kanske det har varit positivt för Anna, då hon inte haft samma press på sig av oss galna OS-svenskar :)
Nu har hon dock en silvermedalj och folkets kärlek med sig hem till Sverige.. och vet ni: OS är inteslut än :)

Efter måndagens kanonstart av Charlotte Kalla så har medaljerna verkligen avlöst varandra.. Ett till guld genpm Björn Ferry (vilket lopp jag inte såg) och en krasch (såg den!) och en sensationell bronspeng till Anja Persson (missade den så klart).. och så nu Anna Haags guld...
JAg är djupt imponerad av tjejerna och killen.. helt fantastiskt.. Anja som trots smällen reser sig, brottar sig igenom smärtan och med ett psyke av, ja nåt mysko, så åker hon.. Kanske inte supervettigt med tanke på att det finns en framtid efter skidåkningen, vad hade hänt om hon kraschat igen?! Men hon gjorde det och gladare Anja har man sällan sett!!!

Skidskyttarnas OS ( om man bortser från Ferry) har ju inte varit det bästa... jag lider med Helena Jonsson som hade så höga förväntningar på sig själv och av oss, och jag hoppas innerligt att vi får se henne på OS 2014 med mer rutin och kunskap om vilja känslor OS för med sig.. (jag som har varit där flera år vet ju verkligen hur det är) Nej, men man får lyssna på proffsen och bara hoppas att hon avslutar världscupen med nytt självförtroende och vinner hem den! OS är ju inte slut ännu, kanske kommer hon tillbaka!

Annars då?
Det är mycket OS-snack i vår lilla familj, och på jobbet och mellan kompisar... 1 vecka kvar så ska vi sen prata om annat :)

En helt vanligt jobbvecka har lunkat (läs speedat) sig förbi.. När måndagen är avklarad så är det plötsligt fredag igen. Haft en massa strul på jobbet och sånt som tar onödig energi, men men, det löser sig nog nästa vecka... Tjusningen med att jobba med massor av människor!! eller inte...

I går avslutade vi i alla fall veckan med lunch ute tillsammans.. Jag hade verkligen inte tankarna i några positiva banor när vi gick dit, men när magen fyllts av god mat och kollegorna lockat till massor av skratt så var fredagen räddad! Tack för det!! Vips var klockan över två och Korpen Luleå hade " left the building)

I torsdags fick vi också en ny liten Kille i gänget... J och R fick sin andra pöjk och tredje totalt.. Tänk, lilla M är storebror.. herregud vad tiden går fort alltså... Jag har inte pratat med J ännu, men jag har hållt tummarna varje dage sen lördags att det ska vara en snabb och smärtfri (?) förlossning denna gång... gissar att så inte var fallet men hoppas kan man alltid...

Förra veckan, 10/2 (som så många andra) Tittade också lilla O ut i solljuset... E och J fick sin förstfödde son, och OJ så söt han är.. till veckan hoppas jag att vi får hälsa på där.. jag har ju vart snorig ännu denna vecka och inte velat vara nära knyttet :)

Nu väntar jag bara på H:s och P:s 5:e gemensamma bebbe och så instruktörs S förstfödda... sen ska februaris barn vara förlösta tror jag, om jag inte glömt nån så klart...

Förra veckan kompade jag fredagen och på torsdagen begav vi oss mot tornedalen.. När vi klev in genom dörren vid halv tio hos mamma och pappa var det LJUVLIGT att se mammas gladd förvånade ansikte när hon sa "SE hän on Maria ja Ante" (det är ju Maria och Ante)
Pappa hade lyckats hålla resan hemlig (förlåt pappa, men det trodde jag inte) och vi fick den effekt vi hoppats på. Tror mamma är lite kontrollmänniska också, för hon var så bekymrad över att det inte fanns min mjölk och en obäddad säng *skrattar* JA, du älskade mamma, vi överlevde ju ändå!

Fredagen tillbringade vi i Pajala i många timmar, shoppade kläder till både herr och blivande fru A, satt hos en R och J med värkar, ja bara J med värkar... Tänk jag trodde att bebben skulle komma redan på lördagen den 13, men tji fick vi... Sen myste vi på hemma under kvällen... spelade kort så klart och tittade lets dance.

Under lördagen var det ett längre strmavbrott i stora delar av norrbotten, tror dom sa att det var ca 7000 hushåll som drabbades... då insåg jag hur mycket vi är beroende av strömmen (nej inte er S och D :)) kaffe? neeeej, det gick ju inte, mat? icke.. OS-invigning i repris? ICKE (katastrof :) ) Handla mat? nopp..få upp den elektriska garageporten? Icke sa nicke (tur att den går att öppna manuellt också iof) mamma och pappa har en stor tulikivi- ugn, vilket gjorde att vi höll oss varma och faktiskt hade kunna värma mat i också. men var och hälsade på morbror och hans fru i Pajala, vilka har fjärrvärrme.. tror ni det var varmt i huset deras? Nope.. täckbyxorna åkte aldrig av, men däremot kom strömmen tillbaka när vi var där, vilket gjorde att kaffet smakade extra gott när det serverades!

Ikea besöktes på vägen hem och hundringarna flög iväg lika fort som vanligt på det bygget... Nå bara saker vi behövde denna gång :) Eller?

En till sak som har varit i veckan är mitt besök på hud i SUS... En doktor träffade jag, som inte lät mig prata så mycket, men som berättade massor om eksemen...
när jag gick från mottagningen så hade jag klisterlappar på ryggen med prover och en order om att inte få duscha eller svettas om ryggen... Får se vad resultatet visar på måndag när jag ska tillbaka..
Ser dock lite rolig ut med tre remsor på ryggen, fulla i prickar...

Nu är det dags att sätta in fler pinnar i brasan och ta skurtrasan i handen.. i vårt hem, här är det faktiskt riktigt dammigt just nu.. huga... A har dammsugit över- och källarplan i går, så nu är det min uppgift att ta det sista... tror jag ska ta bastun också idag och riktigt skrubba den med såpa... (enda gången jag fixar att använda såpa, när man rengör bastun, där hör det hemma´, ja om man bortser från när man byter däck i moppen, då kommer det också väl till pass :)

HA en ljuvlig lördag allesammans och frys inte ihjäl, vi hade -24.8 grader när jag steg upp (elräkningen tickar allt för snabbt iväg just nu)

NJut och passa på att skratta också, det lyfter tillvaron :)

Kram

OS GUUUULD!!

Underbara, positiva och bästa Charlott Kalla.. Du har fått hela Tärendö, Pajala, Norrbotten, Sverige, Norden, Världen i gungning... tror det är mångas ögon liksom mina som inte är helt torra efter loppet!!

Grattis!!!!!

1-1

är ställningen idag... Vaknade 6.50 och trodde jag var begravd i snor..
Huvudet värkte och produktionen av slem var  topp. Tog tempen, inge feber, normal 36.4, gick upp, men insåg då att kroppen inte ville vara med.. helt slut!
Bara att ringa the boss och be om att få vara hemma.
Fel fel fel vecka... BLÄ!

Sov sedan till 12.30 gick vidare till soffan och sedan till sängen igen 15.30... nu känner jag mig faktiskt rätt ok, vrålhungrig, men mer pigg..
Huvudet värker fortfarande och allt det som hör till.. men skönt att känna att man orkar lite mer igen!

i morgon tar vi upp kampen igen... då är det två vattenpass som MÅSTE ledas.. idag fick jag slippa... sen är det möte..
Saknar min prinsessa massor idag... pratade med henne igår, ja eller det vad hon har tid att prata i alla fall... inte så många minuter så ska hon ju givetvis prata med A :) en killtjusare utan dess like lilla C....

En busbild på henne och pappa C, å så på henne med hennes två favoriter.. (märk väl, jag är INTE med :))
  

nu blir det potatis och renbiffar till middag.. tur man har en prins här hemma :)

Kramar till er där ute..Ta hand om er och era nära...


ï mina bihålor...

.. finns inte mycket utrymme till annat än slem...
Men, men... 1-0 Maria vs Förkylningen idag. Övervägde att stanna i sängen i morse, men nä, nu ger jag mig inte... ska visa kroppen att det är JAG som bestämmer!
Hängig där före lunch, men ipren och en 40 minuters massage gjorde att dagen härdades ut :)

i morgon är det vattenpass i sunderbyn och på onsdag 2 pass med mina pantertanter... sen är det bara barnen på torsdag och jag har vunnit mot förkylningen :)

känner för att uppdatera med fler bilder..
Vi började ju lite smått igår... så jag tänkte jag skulle fortsätta.

Om vi börjar med julen som firades i Avan i tre dagar och sedan i byn i tre dagar...
innehöll massa spel i olika former.. ..

... lite vin så klart....
 
och massa kärlek (inte alltd fullt normala men ändå), familj och vänner....

nyår firades i Antnäs som sagt och här kommer lite bildbevis...
Sötungar... och govuxna....
   

en riktigt trevlig kväll/natt hade vi!! och mätta.. jo då, efterrätten orkade nog ingen äta upp!!!!


Det nya året, det har börjat bra... eller januari försvann i alla fall i en dimma och med fartränder.. helt sjukt vad tiden går fort.
Nu ljusnar det och solen tittar fram tidigare och tidigare och går och lägger sig allt senare... he´lt underbart att känna!! I helgen har solen värmt upp termometern på framsidan till +13 grader!!(i verkligheten -14) vågar jag säga det? *viskar* (vår!!!!!!)
Jo jag vet... det kommer vara kalla kalla dagar ännu, men det är såå härligt!!!

Fick med solen när jag var ute och gick i helgen
 lite skillnad från 15 januari...

nå... förhoppningsvis blir det fler soliga dagar och inga fler så isiga och frostiga dagar som 15 januari visade!

Nu ska jag se lite biggest looser och tråna efter choklaaad... har sockerförbud sen nyår för mina utslags skull... se om det blir bättre.. men vänner vänner... GISSES vad man kan längta efter choklad ibland!!!
Längtar efter träning också... vilken kombo!

TA hand om er nu och LOVA att inte jobba/plugga ihjäl er... det kommer en morgondag också!!!
Puss!

lång uppdatering i tid men inte i ord utan...

i bilder....
I brist på bokstavskombinationer kommer det några mer uppdaterade bilder!!
Lina: tíll dig, så här ser jag och A ut nu! :)

härligt vinterväder i helgen: promenad...

A har målat i helgen, inte en brevlåda som sist: utan en tavla till hemmet... färdig i veckan kanske??Är OTROLIGT stolt och imponerad över hans talanger...

Ny lampa till gästrummet var behövligt...

Gäster har det varit många på senaste tiden:favoriten så klart: C

men också
Bror T, mor och far (bilden tagen i byn dock),Barndomsvän L, halvinneboende bror C, Barn, syskornbarn till A och så vänner och bekanta... som kanske inte alla fastnat eller vill fastna på bild!

Det tar åratal att ladda upp bilderna, så jag ger upp för tillfället... Men det kommer mera.. jag lovar!
Nu säger jag bara: KOm nu måndag och låt mig få vara frisk i veckan!!!
Over and out!

RSS 2.0