en snabbis...

.. uppdatering alltså!
Helgen är över och jag har överlevt... Händer en del tråkigheter runt mig, men det är en annan historia...
Det som är aktuellt idag är att väldens alla mammor har sin dag idag!! Min är den bästa! :)
Glömde skicka lotter i veckan som jag tänkte, så det fick bli några rader till henne i stället:

Idag är det din dag älskade mamma!

Idag ska du pyssla om dig själv och bara njuta!
Du ska tänka på dina barn som du hjälpt i vått och torrt, alla goda råd du under åren gett oss, en sån förebild vi haft då och även nu!
 
Idag är det din dag!
Idag ska du vända all din kärlek och värme till dig själv, känna allt det du under alla åren gett oss. Idag ska du bara vara stolt över dig själv och bara må gott!
 
Idag är det din dag käraste mamma!
Du underbara, omtänksamma, finaste mamma som vi alla 3 fått ha!
Älskar dig!!!

En dag kanske mitt barn också kommer ihåg mig på mors dag, jag längtar! :)
IDag har jag tänkte extra mycket på L som inte får gratta sin mamma i jordelivet. Men jag vet att R tittar ner från sitt moln på denna underbara tjej och är så superstolt över allt det hon åstadkommit i sitt liv, speciellt de sista två åren! Hon finns med dig L varje dag, och vakar över dig och är stolt över det hon skapat!!

Inge cross i fredags blev det tyvärr, men dock en lugn, skön och välbehövlig hemma kväll! Hela helgen har präglats av godsaker och lugn... riktigt härligt.. Bilderna ligger i tryggt förvar i kameran. kommer när tid ges!

Kladdade ihop några frågor till korpens tipspromenad i går, 13 stycken för att vara mer exakt.. hoppas dom godkänns av kansliet, förhoppningsvis hinner jag skriva ner dessa på datorn i morgon och skicka in dom. Har inte word på laptopen, så det går inte nu.

Prinsen min jobbar natt och jag måste sova ensam i 4 nätter, totaltragiskt :) Nå efter 3 nätter har jag vant mig och sover helt ok! Nu vet jag att halva hundveckan är över (för i mitt stilla sinne som inte alltid är sansat, så har jag redan jobbat mnorgondagen :) ), en ledig dag är snart här och sen bara 29 timmar kvar innan tornedalen välkomnar oss med öppna armar! ;) på tisdag ska jag också massera M som det ser ut idag, spännande att se hur det funkar utan bänk :D

Nu john blund och söta drömmar så jag vaknar gad och torr :)
Ta hand om er där ute och visst har ni kommit ihåg era mammor idag!!! Extra massa stora kramar till er som mist någon nära... ni vet väl att himlen är full av speciella moln, även soliga dagar!Uppdatering i solen!

Vilken underbar känsla, att sitta ute i solen med datorn i knäet och känna sig duktig *ler*
Har rnsat mina små rabatter och fotat lite. Hittade dock till min förfäran några objudna gäster. Några var nog en underdrift, en hel koloni snarare! I en av sleeperserna (?) växte det gräs, ja jag vet, de är i rätt dåligt skick, Så jag skulle ju så klart rycka bort dessa, men till min förfäran reser sig håret på hela kroppen (ja faktiskt!) när jag ser hur det väller ut myror från träet... Dom har byggt sig ett trevligt lite bo i denna sleepers.. Till saken hör den att jag HATAR myror och att vi haft nån ensataka envis rackare i duschen under våren som jag inte listat ut vart dom tar sig in.. Nu vet jag vart dom huserar i alla fall. Är väl lite drastisk när jag skämtar för mig själv och menar att de kommer att hämnas mig och krypa upp i sängen med mig nu när jag får sova ensam en vecka :D Fullt normal är jag väl?! :) Som sagt, hatar myror. Strödde på myrra över öppningen till träet, men dessa jä**a myror hurrade nog bara och tyckte det var roligt med kemikalieregn. Ingen verkade må särskillt dåligt över det i alla fall.. Nå får väl hälla bensin ver dom istället och tutta eld på skiten! :)
Glömde jag säga att jag hatar myror?!

Nu väntar jag på skjuts och sen blir det att ta det lugnt. A är hemma kring halv 3 och ska måla klart lådan och sen lacka den.. är väl tveksam till om det kommer hinna bli någo näverberg idag, men men, hoppet är det sista som överger människan!

Fotouppdateringar kommer senare!!

bara inte solen blåser bort!

För idag är det faktiskt sol! Solen orkade titta fram redan i går kväll och gav åter hopp om sommaren :)
I går hade vi besök hela dan! Först kom fam A/R hit och åt lite mat och snackade skit, när¨kaffet puttrade på som bäst så kom A, I och M också hit. Anar att dom kände kaffedoften av Zoegas på lång väg :) Nej, men det var himla trevligt med folk i huset igen, och prat och skratt och bus med barnen så klart! Idag får jag umgås med fam A/R igen och vara lite barnvakt när det ska tittas på hus i byn :) Tror jag får smygsätta in ett bud på huset åt dom idag om dom inte gör det själv!

I går gjorde jag inte många knop förutom lite matlagning och besök. Eldade och pysslade lite i källaren. Drömmer mig bort i min "odesign-mässiga" hjärna. Och försöker få till en snygg myshörna i gillestuga. Problemet är att få kuddarna inklädda i snyggt tyg som dessutom ska passa in med allt annat! Köpte ett tyg i Borås som jag hade tänkt ha där nere, men jag tänkte aldrig på att det tyget faktiskt inte alls passar färgmässigt.. Nå det kommer användas till annat :) Vänta ni bara när det blir regniga dag, vad här ska pulas :) Först måste det bara inhandlas lite färg och lite material!

När gästerna avvek så var det dags att vila, och det gjordes faktiskt. Jag lyfte inte ett finger på hela kvällen som gynnade städningen i huset! :) A fixade undan mat och disk så det var skönt! jag låg och funderade i sängen medans :)
Sen blev det "tältning" i målarrummet vårat, eller som jag också kallar det, kreativitetsrummet. Rummet där allt händer ;) Nej då inte sovrummet heller! Vi har ett rum där A målar och jag syr och pular på. I vilket fall som helst, Prinsessan har lämnat en liten madrass där, så då bestämde jag mig för att få lite tid med A medan han målade på brevlådan (som snart är färdig och blir riktigt fin)... Somnade däremot rätt snabbt på madrassen som är ca 60 x 160 :)
Vid 1 gick vi i säng och inte oväntat så försov sig A i morse när han skulle upp.. Nå det är tur dom har flex-klocka..

Nu väntar jag bara mest hela tiden känns det som, att få besök, att få ett samtal av fam S, att A ska komma hem, att kanske våga köra crossen, och L:  NEJ NEJ NEJ, det kommer INTE bildbevis på det *ler* du ska få andra bilder, i form av blommor och sovrum, minst lika intressant, visst ;)

Så... nu ska här hoppas ur morgonrocken och vädra nosen.. var faktiskt inte ut alls i går, om man bortser från den supersnabbisen till affären! Solen lyser ju faktiskt, men jag smymtar något i horisonten, och det är inte blå himmel.... :(
Nå, jag hittar nog på nåt skoj ändå :) rensa blomsterrabatterna är i alla fall prio nu!

UUUUT med er alla som kan!!!!
Kramar

lööördagmorgon...

..nej visst ja, det är ju torsdag idag! Men jag är ju ledig!!!
I natt, igår och fortfarande idag, stormar det som aldrig förr... det känns stundtals som att taket ska blåsa bort på huset! Kanske måste jag vara ut en sväng och se om blommorna sitter fast i krukorna, eller om krukorna ens står kvar på marken.. *skratt* Nej skämt å sido, så illa är det nog kanske inte, men blåser, det gör det!

Hade fam. S på besök igår. Riktigt trevligt som väntat.. :) Tack för den fina blomman, men det ännu finare kortet på Lilla N. Tänk så fin han är. Igår fick A träffa hela familjen samlade för första gången, men N visade inte sin bästa sida då :) Men jag undrar, blir det inte värre än så för den lille?! :) För det är ju så, är man trött och lite orolig i den lilla kroppen, då vill man väl inte vara på besök heller! :) Hur som, längtar lite extra till i morgon för då ska N skriva på papper :)

Jag hade svårt att komma till ro igår kväll, inte var det väl kaffet kl 8 på kvällen som gjorde det?! NEEEEJ :)
Skissade lite över drömmar jag har för hallen och datarummet... Skulle vara så skoj att få det gjort, men just nu ligger nog prioriteringarna inte riktigt inomhus, på övervåningen, utan utomhus och på crossbanan för somliga i vår illa familj! Sommrarna vet jag är hopplösa för andra större projekt för A, för säsongen är kort, och den inträffar mellan maj- september. Unnar honom det verkligen och älskar det faktum att jag får följa med honom och dela det intresset till fullo. Till alla där ute.. det ÄR faktiskt roligt att vara ute på banorna, så väl på träningarn och på tävlingar. Träffa alla andra galna crossmänniskor, höra motorbullret och lära sig meka lite på cykeln.. Någon stor proffsmekare blir jag aldrig, men det lilla jag kan, det lär jag mig gärna mer om!! Nu vill jag nog mest bara lära mig kära själv :)
Men så är det också, när inspirationen faller på, och jag vet att om jag inte gör allt själv så får det vänta till hösten, så känns säsongen lite lång :)

I morgon nalkas det Näverberget, då ska dagen D inträffa, jag ska kära själv är det tänkt. Jag har varit livrädd att köra A:s cykel, då det är en 450 kubikare, lika hög som jag och väger dubbelt upp vad jag väger... JAg vill först och främst inte ta sönder den när jag tippar i kull med den, och jag vill nog inte förnedra mig sj´älv inför alla andra som kommer få sig livets största skratt, och förmodligen bli 250 år gamla :)
Men i morgon ska jag trotsa allt. A hinner pussla ihop det lilla som finns kvar av cykeln till nästa helg och jag hinner slicka mina sår på jobbet :) Bra väder beställes härmed till Fredag 29 Maj!

Nu ska jag äta min frukost och sen elda lite nere i källaren. Det är rått och kallt både inne och ute nu. Sen ska jag hitta på något gott av köttfärsen jag tagit fram och tina.. någon limpa eller biff blir det... För i em kommer fam A/R på besök :) Skoj skoj!!!!
Något mer har jag inte planerat att göra idag faktiskt!! Gött va! :)
Må gott och njut av denna lörd.... nej visst ja, TORSDAG!
Over and out

1 timma från helg!!!

... jo för jag får helg mitt i veckan! Två dagars ledighet från 18.00 idag! ljuvligt!
Fick dom bästa nyheterna idag, fam S kommer till Antnäs permanent! Huset verkar bli deras,, jag vågar inte ropa hej riktigt ännu, men jag hoppas! Nu ska bara familjen A/R också komma till byn så är jag nästan nöjd :)

Känner mig lättare i kropp och själ idag! Vet att jag fixar detta.. bara 4 hela veckor kvar att jobba, fick beviljat ledighet två dagar, vilket ger mig 14 dagars ledighet!! Weee! det behövdes.
Dock är jag måttligt road av bemötandet som de ger på företaget...
Lämnade in min semesteransökan i mitten av mars, och har tvågånger fått fråga hurvida jag beviljas eller nekas semestern. Inget svar, förän idag, då jag åter ringde och sa att jag MÅSTE få svar nu så jag kan boka boende och dylikt..
Jo sa hon, det är fixat, men ett tips: "skriv mer utförligt om vilka tider det gäller med semesteransökan så prioriteras det högre upp. annars faller det långt ner i prioriteringslistan..." Jasså sa jag, jag skrev ju vilka tisdagar det gällde, " ja" sa hon " men det stod bara två olika tisdagar". Ja tänkte jag för mig själv, vi har samma arbetstider varje tisdag och jag hade definitivt skrivit vilka två dagar det gällde iom att jag sökte semester för dessa dagar-- Suck, hade varit så mkt lättare och mindre irriterande om de bara hade bett om ursäkt för att det dröjde, att det inte hade hunnits med eller glömts bort eller vad som helst! I höstas så var jag även då ute i god tid och fick inte veta om jag var beviljad, men då fick jag som orsak veta att "jag var ute i för god tid, att de inte tillsätter ledighetsansökningarna så tidigt" Men vad F*N... ja ja... det är inte lätt för dom heller kanske, men hur mycket ska man som anställd ta?! Tyvärr är jag dålig på att skälla på folk i luren direkt, utan jag grubblar på det och surar för mig själv. Ska dock ringa chefen i morgon och dela med mig om mina synpunkter!!

Nu åter till jobbet och sen hem till ankommande besökare!! Weee!!! Kanske skulle dricka ett glas vin ikväll!? för det måste ju vara minst lika lugnande som öl?! :P

HA en trevlig lill-lördag där ute!!!
Kram å hej!

Spikmattor gnager hål i hopplösheten..

... blev inge core igår. A målade på en brevlåda hela kvällen och jag kollade på House. Sen blev det spikmattan, vet inte hur länge jag låg på den,, innan jag somnade.. vaknade när A kom och lade sig, tog bort mattan och fortsatte sova... Vaknade inte förän halv 5 när A började vakna till liv och steg upp!
Den är bra den där saken med mängder av vassa taggar! Jag rekommenderar den varmt till alla.
Idag känns det bättre. det har väl inte något med en hel natts sömn att göra väl? :P

Nu ska jag peta i mig frukost, duscha och ila till jobbet.. Är ju faktiskt ledig två dar sen!! i kväll kommer efterlängtade besöket och ger lite energi dessutom.. Nä det här ska bli en bra dag!!!

Ut i regnet med er som kan!!! Och ha en bra dag!

Bit ihop eller bryt ihop...

idag valde jag att bryta ihop. Kände det komma redan i morse, var så otroligt trött och svårt att ta mig upp ur sängen. Ingen energi hade jag i kroppen. Inte ens kaffekoppen och frukosten gjorde susen. Att sen komma till jobbet och verkligen inse att jag inte har någon energi att ge dom, utan att all min egna energi är som bortblåst, det var otroligt tungt. Vi hade våra dagliga diskussioner om motivation och realism och jag insåg att jag som assistent inte kan göra gott för min brukare (som han vill)då det strider mot min moral. Jag kan inte låta honom göra saker som inte är bra för honom, det funkar inte för mig. ibland har jag god lust, men det håller inte... Att känna tårarna bränna på jobbet, av frustration, av trötthet, av längtan efter arbetskollegor att bolla tankar med, av längtan till normala arbetsdagar... det är ingen hit. Men det gick.. ända tills jag kommer hem till min galet underbara älskling...

Jag har ingen aning om hur jag ska orka 6 veckor till, hur jag ska kunna tillföra positiv energi på jobbet när de 10 timmar långa arbetsdagarna bara slukar min egna som ett svart hål.. Att veta att en hundvecka är på ingång känns jobbigt, skräckinjagande och fruktansvärt. Kommer jag fixa de 56 timmarna? Jag vet att jag måste ta en dag i taget, att det brukar lösa sig, att jag nästan alltid lyckas fånga energin i sista stund.. men en dag som denna, då känns det länge med 6 veckor kvar till semester. Huvudvärken som jag dragits med i vintras i månader är tillbaka, en sprängande huvudvärk som sätter sig i framloben och därikring. Jag antar att jag har rätt i mina aningar om att det änger ihop med stress och press, men den får klara sig... Där får jag bita ihop...

Man ska inte klaga egentligen. Jag är egentligen tacksam för att jag har ett jobb, en arbetsplats som jag trivs väldigt bra på i vanliga fall, jag har månadslön, om än väldigt låg, jag har min familj och mina vänner som är friska och nära i mitt hjärta.. Jag har det väldigt bra egentligen, jag önskar mig bara det där lilla extra... energi!

Att korpenpassen är slut för terminen är en fröjd, men också en sorg, dessa urgulliga "tjejer" har gett mig så mycket energi och laddat upp mina batterier så många gånger under terminen, all den glädje som de utstrålar och deras härliga attityd är en riktig energikick! Jag längtar otroligt mycket till hösten, att kanske få träffa nya grupper och få nya utmaningar i mitt instruerande...

Men om jag ska ha en chans att orka med hösten så måste jag hitta energin. Energi att vara ute på promenader, vara i mitt hemmagym, vara ute i landet, göra saker som är roligt, vara ut till vännerna och familjen.. Annars är jag rädd för att det är en trött och deppig Maria som kommer genom sommaren... Som vanligt vet jag att det löser sig, det är bara frågan om när och hur.. skulle dock se att det infinner sig innan lördagmorgon :)

Snart ska jag och A gå ner i källaren, slå igång spelaren och köra ett corepass á 30 minuter... sen ska jag nog ligga på spikmattan mina 20 minuter och se om det hjälper!
I morgon har jag en arbetsdag att se framemot som avslutas med härligt besök!!! Det bringar energi!!! sen blir det två lediga där jag ska ha två fingrar i väggen och ladda batterierna!!!
¨
Ta hand om er där ute och låt aldig nån stjäla för mycket energi av er så ni inget har kvar till er själva!
KramarMåndag...

...betyder att helgen är över. Det betyder också att jag är "fri" från besökare, eller i min värld ensam och sorgsen... Det har varit helt underbart att ha dom här. Mamma och pappa smet ju lite tidigare än Broder med familj. och i går morse for de sista tappra gänget... Att inte ha liten här är verkligen tomt och tyst. Dock lite skönt att få sovmorgon *skratt*

Vi var som tidigare nämnst i T och F stuga. Vi hade toppenväder med massor av skratt och prat. Åt gjorde vi också, mumsig grillad mat med vin. Jag var otroligt trött och seg så jag gjorde egentligen inte så mkt där. Tjejerna skulle basta, men gubbarna hade missat med bastuuppvärmningen vilket resulterade i 4 sura miner och inställd kvinnobastu. Istället värmde killarna på bastun och det resulterade i sen natt med trädkramning och vajande flaggstänger... Med andra ord snapsades det lite för mycket och de blev ordentligt på fyllan. Lördagen var C rätt stilla och jag fick med glädje, men kanske lite lätt irriterad ta hand om C för att underlätta för en väldigt trött J. Inget problem i det, men pappan till barnet kanske borde tänkt till lite extra under natten. Nå jag hade en väldigt trevlig dag hur som helst. ganska trött men med massor av mys med fam T...  Och i går morse åkte dom alltså. Blev väckt av liten 20 över 7 med bank på dörren och "Ia" (Maria)... I morse var det ju ingen som knackade så klockan hann bli 10 innan jag vaknade...

För att inte sakna ihjäl mig i går så bestämde jag mig för att ge A en överraskning när han kom hem. C hjälpte mig med att få ut dubbelsängen och sen började jag måla sovrummet. Spackla, slipa, måla, måla, måla... resultatet blev bra trots allt, skönt att slippa 70-tals tapeterna både på väggen och garderoberna. A hade målat två väggar tidigare, men de fick målas med ett varv till och så de två andra väggarna. Hann precis få sängen bäddad när A kom hem.. Stånk och stön må jag säga, för det var ingen lätt match att få in dubbelsängen själv, men det gick och jag är nöjd över det! Dessutom gav jag nog grannarna nåt att skratta och prata om :)

A hade blivit 9:a i premiären. Inte helt nöjd, men inte helt missnöjd heller, om två helger åker vi till Gällivare för nästa tävling! Äntligen kan jag följa med!!!!

I dag har jag jobbat en timma med en grupp som jag kommer ha till hösten. Innan dess låg jag i princip bara och även efter det vilade jag massor. Först efter middagen vid 6-snåret så kom energin tillbaka. Jag planterade de sista blommorna och rensade rabarberlandet och hoppade därefter i komposten och började härja där. SKitgöra, men det måste. Man får en massa träning på köpet i alla fall. Ett fack av 3 är vänt och klart att fyllas på och en del av jorden har hamnat i landet. känns riktigt roligt att kunna återvinna själv och se skrotet komma till användning. Som sagt så är det inte skött på ett tag här, så det är ganska mkt jobb med att få det bra igen!
A klippte gräset för första gången, så nu är sommaren verkligen här. Ska ta lite foton på blomstrena och lovrummet och lägga in tänkte jag, håll till godo bara, kan ta ett par dagar :)

Nu ska jag slänga mig på soffan och längta efter liten.. får väl hålla till godo med A igen :P Skämt och sido, det är lite skönt att vara ensamma igen ;)

Massa kramar till er där ute!!

Ännu en dag..

... blev jag väckt av liten!! Kom och bankade på dörren halv 7 så då fick faster vakna. Nu har vi, fammo och faffa och faster och C druckit kaffe, lekt och busat och lysnat till massor av prat och sång! Denna donna älskar att klättra.. Har en step-bräda till låns hemma och den är faschinerande att klättra, ligga och sjunga på! ojojoj!
I går var vi ute mest hela dagen. Mamma och pappa var i vårat potatisland och jobbade medan A och C körde cross och vi andra bara lyxade :) Ganska skönt faktiskt! Sen var jag och mamma och köpte plantor och jord och stolar hem. Fick mig lite blomster, nu är det bara upp till bevis och se om mina gröna fingrar fixar denna sommars blommor. I fjol planterade jag i två krukor varav en dog ganska snabbt. Den andra stackaren fick följa med till huset när vi flyttade och då bestämde jag mig för att första sommaren som husägare skulle jag minsan ha fina blomsterrabatter i kruka *ler*
Nå tulpanerna har blommat klart här som den första ägaren har planterat. Riktigt mäktiga blomster som till och med jag fixar :)
I dag ska dom i mina nyinköpta krukor och ut på gården!! Riktigt roligt! Fast mamma klagar på att jag inte har gummihandskar, bara tyg... ja men, tycker jag, jag hatar gummit! får väl tvätta handskarna då! Men inser väl att jag kanske måste äga ett par gummi också när jag nu håller på med jorden!

Sen var det grillning på schemat i går, C var grillmästare och stekte mina marinerade kycklingfiléer och fläskfiléer till ett perfekt resultat. Vi åt och drack vin och jag däckade, som riktig husvärd, straxt bakom 21!!! Helt slut som artist var jag, men det var skönt att vakna i morse och känna att energin börjar återvända!

I kväll bär det av till T och F stuga bakom Harads... ska bli skojsigt att åka dit, fira en 8:a åring och bara vara... men före det ska massor göras! Nu är det frukost och sen blir det stan!

A jobbar och åker till Umeå i morgon bitti, så honom får jag inte se på ett par dagar... nå nästa vecka är en ny vecka :) Min prins... ojojoj vad jag är kär *skrattar*

Nu ska tanden borstas och frukosten lagas och sen ska här planteras :)
Massor av energigivande kramar till er där ute, jag börjar återfå lite vett och sans så då passar jag på att dela med mig!!!

God morgon!

Ja det är den godaste morgonen på länge :) att få vakna till barnprat är nog det bästa som finns :)
Strunt i att klockan är halv 7 och mina timmar med John Blund bara vart dryga 4 så är jag hur pigg mentalt som helst!
Vi har ritat och lagat mat hela morgonen och försökt lära känna språket igen... Tänk vad mycket nya ord ett barn lär sig på bara några månader.. Helt fantastiskt! och det håret! Ja,,, Hon är fantastisk min älskade C!

Nu ska vi vuxna göra frukost medan C leker med sin spis av lyxvariant.. Sen får pappa C och A stiga upp och mysa med oss andra resten av dagen!

Må gott alla där ute, det kommer jag göra!! :)

Äntligen...

... har dom kommit!
Hela skocken är samlad och nu borstas det tänder i massor. Fnissade tyst för mig själv när vi var 4 på samma gång i toan och borstade och andra toan var upptagen för annat användande.. Nu inser jag verkligen ännu mer det gynnsamma i att ha ett hus att samla familjen i.. Helt underbart att kunna erbjuda alla familjer eget rum och egen toalett :)

Svärmor och hennes bästa kompis var här en sväng också och fikade och surrade med mor och far. Riktigt fint sammanträffande att de kom upp från Östersund i samma veva som Mamma och Pappa kom ner från Byn...
Massa prat och skratt och ite kortspelande har det hunnits med och på tolvslaget kom de sista efterlängtade in genom dörren... Nu sover Lillan och vi andra inväntar John Blund... Längtar tills morgonen då vi äntligen får ungås alla 7!

Natti natti!

Semester!!

Äntligen är jag hemma och blir ledig i 5 hela dagar! Dessutom en bonus-halvdag idag!!! Efter jobbet hann jag med att köpa inflyttning-till-stugan-bygga-bastu-present och hämta smörgåstårtor och så handla det sista lilla innan helgen.. När jag nu sitter i soffan med tv:n på och regnet som smattrar på taket och äter några nötter så känner jag bara ljuvlig lättnad och lugn! Gisses vad skönt med helg! Nu ska jag (LOVAR) bara njuta och inte städa mer.. nå jag. måste torka av toaletten bara lite innan lilla mamma kommet ;)... Men SEN!
Bara roligheter att göra... stoppa kyckling och fläskfilé i marinad och packetera mina kladdkakor från gårdagen... Innan klockan är 20.00 har jag mina älskade föräldrar här (hoppas jag) och innan midnatt min bror med familj! Ååå så lycklig jag är just nu! Tänk vad lite ostress kan göra för kroppen!!!  Jag är väl medveten om att min stressnivå varit allt för hög under en allt för lång tid och jag SKA lugna ner mig nu och bara tänka på mig själv.. Att börja med sin älsklingsbrorsdotter (har ju bara en!) i huset är den bästa starter av alla! Denna vecka har det kommit ännu fler tecken på att jag ska lägga i den lägre växeln (3:an ;) ) Fick bror min att sätta in pengar på mitt konto som är stängt! Och i morse slog det mig att jag igår slängt el-räkningen.. i SOPORNA!Nå tack och lov var soporna kvar i huset och lite arkeologiska undersökningar kunde visa den lilla lappen från Lule Energi!

Så.... summa sumarum... nu är det slut på det stressiga och lugnet faller in även i Antnäs :)
Tänker åter på alla där ute som förlorat sina nära både djur och människor... Håller mina tummar även hårt för lilla V som förhoppningsvis får positiva svar idag i Umeå...
Ta hand om varanda OCH er själva!
Det är tur att jag får se det så.. för i verkligheten är det bara Farfar och A som gäller :)
I verkligheten är det bara farfar och A som gäller, men jag lever på bildbeviset *skrattar*
ÅÅå snart!!!!

Formsvacka...

.. eller är det bara vanlig trötthet.. Röstar för det andra med stark tilltro att det alternativet vinner med råge :D
Har i går efter jobbet varit till gammelstad, hämtade våra vattenredskap från badhuset och önskade trevlig sommar till personalen där... Kommer mest troligt inte vara där förän till våren i och med renoveringen av badhuset... Nå dom finns nog kvar :)
Sen var jag till moster, lämnade av täcken och kuddar som idag har tvättats och torkats i den lite större och mer effektíva tvättstuga som dom har i föreningen... Till slut fördrev jag ett par timmar med A, M och T.. mkt trevligt och länge sen jag bara satt ner och inte stressade därifrån... äntligen har deras husbygge börjat ta fart.. förhoppningsvis har jag nåt att titta på här till sommaren... Grunden ska snart gjutas!!!! Spännande att följa!!! M har blivit så stor och duktig hon, man hinner knappt med när det svischar förbi. Hon fyller 3 (!) år i höst, helt otroligt! och snart kommer syskon :)
Natten tillbringades hos moster och väckning blev det 05.25! då fanns det färdigt kaffe och en trött M som ville bli hämtad för en dag med mommo och "Ajja" (Jag alltså). Första maskinen sattes igång 06.05 och sen har det rullat på.. Fönstertvätt, städning, tvätt varvat med bus och lek, mat och prat.. 12 när moster snarkade som godast rullade jag hemåt för att dumpa allt hemma och pussa lite på A som var på väg till kvällsjobbet...

Efter det har jag hunnit med ett besök på Korpen, hämtat saker och pratat lite med E, ett jeansköp på Vila och en storhanling på Maxi.. men fy farao vad det är trist och jobbigt tt handla så mycket själv. När jag passerade mjölkdisken var jag så less och trött så jag hade kunnat lägga mig bland yoghurtarna och låtsas som att jag var till salu.. Inte för att nån hade kunnat missta mig för en mjölkprodukt men ändå...
Nå 1200 kronor fattigare och med 1 dm längre armar så är jag äntligen hemma igen.. Och jag kan lova att soffan är GRYMT skön!! Slötittar gamla avsnitt av top model och stryker ytterligare ett par saker från listan.

När klockan blir halv 11 så och A kommer hem så hoppas jag att hemmet är rent och kladdkakorna gräddade så jag kan få lägga mig med gott samvete och veta att jag får pussa på liten i morgon!!!!

Kristihimmelfärd närmar sig och jag önskar er alla en lugn och skön helg!

GRATTIS älskade mamma...

... som fyller år idag!!! Världens finaste som låg i sängen när jag grattade henne halv åtta i morse (det händer ungefär en gång per år!) Din dag idag, inte norges :)

Idag är det söndag och helgen närmar sig :)
Jo för snart är det onsdag och då kommer det efterlängtat besök!!! på torsdagen kommer också mamma och pappa så huset kommer vara fullt i underbara gäster!! Längtar massor! Den lilla har blivit så stor och har inte vett att ropa efter faster Ia utan bara efter A.. *skrattar* Ja tänk så det kan gå.. Nu kommer jag och farmor få slåss om hennes uppmärksamhet från A och farfar som är det absoluta favoriten! Hur som helst så kommer det att bli hur roligt och mysigt som helst.. två dagar med mor och far och 4 underbara med familjen Thornberg!

Sitter på jobbet och lyssnar på min brukare som sover.. Då har man tid att planera allt för mycket i sitt liv. Jag röstar för stressiga arbetsdagar som viner förbi, utan att man skaffat sig 10 nya projekt på köpet. Är en jäkel på att skriva lappar på jobbet, att baka, att laga mat, att handla, att snickra, att renovera etc etc.. Idag har jag gjort upp meny för helgen ;)
hur låter det här?

Torsdag till lunch: Smörgåstårta för firande av mammas födelsedag och mammornas kommande dag... även för trevligt sällskap givetvis... A och papporna och jag... vi får fira sommaren :P
Middagen: grillad marinerad kycklingfilé, fläskfilé och tillbehör, förrätten tänkte jag mig inlindad sparris och matig sallad. efterrätten kommer att vara en exotiskfruktsallad med glass och så klart kaffe och tillbehör till!

Fredag bär det av till T:s och F:s stuga.. Äntligen ska jag få se den!! ska bli skojsigt,,, bara solen orkar värma oss lite granna så fräknarna dyker upp lite mera!
Sen hoppar vi över söndagen då fam Thornberg åter tänkter smita.. Tror jag ska kidnappa dom... Nå får ju 3 hela dagar med dom i alla fall!!!

Summasumarum: Snart är det helg!!

Njut av solen ni som är lediga och skaffa er energi och lite solbränna!!!
Välkommen hem L som varit i solens rike en vecka...Hoppas ni haft det bra där ute och fått SEMESTER!!!

lördagmorgon..

.. betyder varannan vecka: stig upp och gå och jobba! Så även denna lördag så ´gör jag väl det :D har dock bara 5 lördagar kvar att stiga upp innan jag byter jobb, då känns det mkt roligare helt plötsligt!
Pratade med chefen igår. och vi kom överens om att jag skulle ta tjänstledigt augusti ut så jag får se mitt schema på korpen och kan se om det finns möjlighet att ha nån procent kvar på det nuvarande jobbet.. Det känns otroligt skönt att han vill ha kvar mig och skulle jag jobba si så där 25% där så hade det gjort dundermycket för ekonomin... har svårt att se att jag kommer att kunna jobba mer, men tänk, en dag i veckan hade vart perfekt!!! jo för 10h är ju faktiskt min arbetsdag!!!

Nå idag hoppas jag att min brukare har ork och lust att gå ut en stund... har fått mersmak efter ela gårdagen ute... visst, händerna har blåsor och näsan är snuvig, men gården är krattad och massa bråte är borttaget från gård och altan...
Har dock ett problem med min trädgård... det är väldigt många kvadrat gräsmatta... eller ska jag säga MOSSmatta! Har nån n¨ågra bra tips på hur jag ska få bort denna och få en fin grön gräsmatta istället? Har igår testat med nå mosstabort-tjosan... men tyckte inte att den funkade allt för bra...
Nå vi får testa oss fram. har löst nånstans att aska ska vara bra för att sänka ph-värdet.. känns dock inte så jätteskoj att slänga in på gården nu.. eller??? ge mig gärna tips!
Nu återstår sen lite gödsling av potatisland, lite gödsling av gräsmattan och sen en massa planterande... förhoppningsvis kanske det får bli klart till kristihimmel... skojskoj!!

det här med att bo i hus... det är fantastiskt! men det krävs att man gillar att jobba både inne och ute! ibland mmå jag säga att det är motigt och att projekten känns många och långa, men en sån dag som igår, då känns det underbart att få dom där blåsorna på händerna och se en fin gård växa fram... till på köpet hoppade det nog en och annan fräken på min näsa också :) vädret var helt fantastiskt!!!

Nu är det hög tid att packa väskan, städa upp lite efter gårdagens pizza massaker i köket (hann också med att göra ungsbakad torskfilé i tacosås, fyllda ungsgratinerade champinjoner och ett par matbröd.. ja sallad förstås.. allt medan pizzadegen jäste!) Jag klappade mig extra mkt på axeln efter maten när vi äntligen fick sätta oss ner, delade ett par flaskor cider, spelade kort och i vanlig ordning; somnade i A:s famn!

Skynda skynda!!! jajjelimen, jag ska!

Njut av helgen där ute... passa på att vara ute nu när värmen börjar komma!!!

Torsdag

Precis hemkommen och nyduschad efter det näst sista vattenpasset för denna termin. varit på Hertsön med 10 damer och en herre :) Dom körde hårt som vanligt och har alltid ett leende till övers när man utmanar. Dock är det faktiskt ganska skönt att det nästan är över. Bara sista Pontuspasset kvar nu, sen blir det en välförtjänt ledighet känner jag. Just det att vara uppbunden 3 dagar i veckan i 40 veckor, det känns lite tufft i slutet av terminerna. Men sjukt roligt är det!! Hade två tjejer, uppskattningsvis 10 år gamla, som stod mitt emot mig på kanten och gjorde samma rörelser som jag. Det var otroligt skoj att se och dom kom fram till mig efteråt och berättade att det var en riktigt rolig gympa *ler* förhoppningsvis var det framtidens korpenledare!!!

När jag kom hem väntade min kära bror C på mig, halt utslagen på soffan efter en vecka i Övertorneå. Han kommer jobba där borta i ett halvår, så vi har tur och får ha honom hemma hos oss lite oftare än vanligt! Det är strongt att orka vara särbo med en liten underbar tjej också under veckorna, men jag vet dom fixar det med fullproppade helger, en härlig semester och förhoppningsvis en fin belöning efter detta halvår. Det viktigaste är att det finns jobb och inkomst...

A har också haft fackliga förhandligar och kommer nu i ett halvår framöver att gå 4 dagars vecka och nedsatt lön... Kommer nog känna mer knapert, men har då arbetet kvar i alla fall. idag är det många som får gå och många famlijer som har det tufft ekonomiskt hus måste säljas, intressen måste dras in och en oro kommer som kan tära på vem som helst. Nej fy bubblan, vi är förskonade jag och A.... det är jag vansinnigt lycklig över!

Har nu varit ledig i två dar (säger dom), men det känns som att jag haft mer att göra än på länge. Träffat barngrupper, suttit i möte på Korpen, sprungit ärenden fram och tillbaka, träffat vännerna, fixat ute i trädgården... bara lite av det jag pysslat med :P I går däckade jag dryga timman på soffan på dagen, och i A:s famn före 10... men ändå var jag trött i morse när klockan ringde.. Nå i morgon är det definitivt sovmorgon innan helgens arbete...

Fått lukta på N idag, och på N och A!! 3 barn på samma gång, DET är inte illa!! Alla 3 hur mysiga som helst och klockan tickar i vild takt ! Nå den som väntar på nåt gott :D

Idag har Mamma varit på Terry Evans i Pajala... rätt rolig man det där. Tror helt och fullt på hans förmåga, mamma har varit där tidigare och han pratade då med henne... ska bli intressant att se vad som sagts idag....

Nu måste här umgås med C och A innan sängen väntar med öppna armar!!
Var glada där ute och spara kanske en extra krona i dessa tider.. Är ni utan jobb; det kommer att lösa sig,det vänder snart.. Allt löser sig!!
Natti natti

Jag går i väntans tider...

... NEJ nej nej jag är inte gravid!jag väntar på nytt jobb som börjar till hösten.. Ska bli så otroligt spännande och roligt att få göra något nytt och något som är i mitt område mer än nu... Men samtidigt är det skräckblandad förtjusning med det hela. mitt jobb idag kan jag innan och utan och vet att jag gör ett bra jobb. Helt plötsligt så ska jag stå ensam, och kunna något nytt, inspirera och aktivera ungdomar i träningsformer som jag egentligen inte är helt hundra på... det är skrämmande, att inte ha kontroll! Men samtidigt är jag så otroligt glad att jag får den här chansen. Jag ska visa mina framfötter och försöka göra så gott jag kan så jag kanske får in en tå till.. Min kommande arbetsgivare är alltså Korpen Luleå. samma galna gäng som jag instruerar åt idag... mera mera :)

Idagens läge vet jag inte hur det kommer att se ut till hösten. Tjänsten är bara 50 % och de övriga % får vi se hur det löser sig... I morgon har jag möte med V som jag tar över efter då hon har en liten korv i ugnen :)

Jag har jobbat idag... det är lite slisamt just nu på jobbet.Jag vet inte riktigt vad det är, om det är för att jag haft såhimla mkt i livet på sista tiden, om det är för att det finns massor att göra hemma, om det är för att sommaren och semestern är nära (vilket borde göra att det går lättare) Eller om det helt enkelt är för att det är ganska tuff psykisk belastning på jobbet just nu... Men men.. vilket som... tre dagar ledighet från min brukare är välkommet då jag har fullt schema ändå :)

I morgon ska jag vinka av mina tanter i Gammelstan påvattengympan. Har köpt lite lätt fika till dom som belöning för denna termin... det är ett härligt gäng som gillar att köra hårt. brukar kalla dom för min testgrupp!! :) hösten blir förskjuten för dom då det ska renoveras i badhuset, men också lite semester för mig som slipper en kväll att vara bunden vid. Vi är några instruktörer som pratat om att dela lite pass så man har möjlighet att vara ledig ibland... men men, det är lååångt till augusti :)

Nu inväntar jag min A som är och tränar cross... duktig kille va! En annan har bara tränat käkmusklerna när jag åt en chokladkaka :) tyckte att jag kunde unna mig den en kväll som denna och jobba bort det i morgon och resten av veckan...  det är trots allt inte helg nu!

Pratat med min älskade mamma i telefon idag, kändes som en hel evighet sen vi fick sitta en stund och prata... vanligtvis så pratar vi dagligen, men nu har det nog gått drygt en vecka, om inte två.. nå hur som helst... Dom kommer till oss till kristihimmel, mor och far och så kommer även min älskade illbatting C med föräldrarna :) J och C är alltid välkomna! kommer vara en underbar helg och jag har tur att bli ledig också!!! Jag längtar och beställer härmed vackert väder och 15-20 grader varmt.. inte så mkt begärt va?!

mamma är nog det bästa jag har om man bortser från A, eller i vilken ordning ska jag sätta dom ;)
Utan mamma vore jag inte mycket. Hon är så klok, har det största hjärtat man kan ha. hon är varm och intelligent och gläder många människor runt i kring henne. Trots att hon inte alltid orkar och mår så bra så hjälper hon allt och alla och har en spridande omtänksamhet runt sig. Om jag bara blir hälften så fin som min mamma så kommer jag vara nöjd. Älskar dig finaste mamma! Ta hand om dig!

Ses och hörs
Ta vara på tiden, även den tid att vila som finns!!! ingen tackar dig för att du sliter ut dig själv!!!
kramar i massor!

sjukdom..

idag vänds mina tankar till alla som har sjuka barn, föräldrar, syskon, släktingar eller vänner... Har många gånger tittat på sjukhuset och förfärats, men också sett upp till många småbarnsföräldrar som får tragiska besked och som kämpar med sina sjuka barn och försöker hålla humöret uppe. Hur lyckas dom är min fråga? jag vet inte vart jag hade fått styrkan att orka med mina egna känslor och samtidigt orka finnas där för mitt barn! Det är starkt och modigt må jag säga!
Idag fick jag veta att en bekants barn väntar på besked... cancer... bara ordet får mig att rysa, att det sen ska sätta sig i ett barns oskyldiga kropp, det tycker jag inte är rättvist.. Jag håller alla mina tummar och skickar en tanke uppåt för att det ska gå bra för lilla V....

Det är också många i min närhet som förlorat sina far/mor föräldrar... Tänker på er!!Även om de har fått leva ett långt liv och varit sjukliga på slutet är ändå den dagen så definitiv, så tung och så nedsvärtad av sorg. Dom har ju alltid funnits där, och plötsligt är dom bara borta. Det tar tid, men det blir lättare! Förlorade min älskade farmor för oj, snart 10 år sedan. Än idag kan det ibland vara med sorg jag tänker tillbaka på henne.. Hon fick aldrig uppleva några barnbarnsbarn, idag finns det 2+1 bonus, men jag vet,,, hon tittar på oss ovan molnen och suckar förmodligen ibland över knasiga vägval i livet, men är nog stolta över var och en av oss 8 barnbarn hon har!

Idag är det åter jobbet som väntar.. nu packa mat och hoppa i bilen för färden mot city..
Till er alla där ute.. ta hand om varandra, krama om era nära och kära en extra gång och glöm inte tala om för dom att ni älskar dom! Till er som har  det svårt och jobbigt, jag skickar ut lite styrka och omsorg med hopp om förbättring! Man vet aldrig vart livet bär hän, men förhoppningsvis så är det tänkt att gå bra!!!
Kramar i massor

Jag klarade det!

Så som det alltid är så klarar man allt till slut. Plötsligt var den bara här, söndagen med all dess ljuvlighet och ledighet. Bara vattenpass på kvällen som jag måste på, sen är det husvisning med fam S och förhoppningsvis ett litet besök efteråt... Ska nog tvinga dom till byn tror jag bestämt :D

Idag hade jag längtat och planerat efter en riktig sovmorgon, men ack så det bedrog sig, kl. 5 var blåsan full efter gårkvällens juicedrickande i soffan, och strax efter 7 så var vi bägge uppe. A ska på sin andra träningslägerdag i Piteå i denna kyla... huga... är lite glad över att jag inte behöver åka faktiskt.. så nu hoppas jag hinna få nåt vettigt gjort idag, städning är ett stort prio A... vi ser väl vad det blir...

Gårdagen roddes i hamn. Var grymt nervös och nojig på dan över hur passet skulle gå och vad dom andra skulle kunna tänkas tycka. Passet skulle på nåt sätt vara en inspiration men också lite förlösande att våga tänja på gränserna och bjuda på sig själv. Sagt och gjort... Hämtade bästa L och vi handlade och inäntade deltagarna,, tyvärr så var det väldigt dålig uppslutning, förutom oss två och Chef-E så var det 6 deltagare varav en tyvärr var tvungen att gå... Nå på sitt sätt var det rikrigt skönt för nerverna att bara dessa 5 skulle behöva se eländet :D Passet gick ändå bra så jag är nöjd idag...

När passet och gruppuppgifterna var avklarade och magen full i fika så var det till synes mycket nöjda deltagare som duschade och närmade sig Roasters för middag. Klockan han bli halv 10 innan jag var hemma och då var jag SUPER slut. Antes varma famn och resten av vindruvorna satt fint. Fick dock peta i mig en dos betapred efter att lyckts äta bröd med hasselnötter (?)på roasters... Irriterande att jag inte sa till om min allergi, men jag antogt dumt nog att man inte sätter sånt i bröden... Nå det gick bra och idag känns halsen bara så där lagom "dagen-efter-svullen" som den gör när jag sätter dumheter i mun.... Det är rätt otäckt med allergier som sätter sig i halsen. Som astmatiker är jag van att luftrören stryper igen, men då hjälper en dos med bricanyl, men till detta elände med svullna tungor och halsar är det inte bara att ta en dos... skrämmande. Då är jag väldigt förskonad med tanke på andra där ute som dels har fler livsmedel som allergier och kraftigare reaktioner.  Min kära barndomsvän L (som jag förövrigt varit "förlovad" med sen 3 års ålder) är kraftigt mjölkproteinallergiger och diverse annat. Men denna kille måste alltså jämt ha sin adrenalinspruta med utifall att det skulle slinka ner något... Nej jag är förskonad!

Veckan som kommer är mkt ledighet, bara sporadiska tider som jag har uppbokat. Dels barnen jag kommer att jobba med till hösten, pedikyrbehandling och 3 sista passen vattengympa.. Resten av tiden ska jag bara njuta (jobbar en dag) vara ute (om vädret tilllåter), hitta på nåt projekt att fördriva tiden med och framförallt få lite kvalitetstid med A. var fjärde vecka ses vi inte många timmar på veckan, Han jobbar natt och jag dag + vattengympa. En timma i dörren är en bonus för oss. Men då kommer veckan efter som ren bonus då vi bägge har många lediga dagar tillsammans!

Dags att sätta igång en brasa ner i källaren och kanske dra en vända med dammsugaren när man ändå är där :) ibland känns dom 10-talen trappsteg ner OTROLIGT många... :)

Ha en kanonfin dag alla. och kom ihåg att vara rädda om varandra och inte egga upp er för minsta sak. Det är inte värt att vara ovänner år efter år, utan prata om det och kom fram till en lösning. Ni var trots allt vänner en gång i tiden!!!
Krama om era nära och kära en extra gång idag!!!
Kram på er alla!

Tack, tack, tack!

Underbara M tar mitt pass ikväll som jag lovat att ta för L som sliter på jobbet.... Den gigantiska stenen som legat på mina axlar några dagar grusades sönder!! sån otrolig lättnad! En lättnadens tår brännde bakom ögonlocken när jag insåg att jag kommer vara hemma 19.20 och ha möjlighet att 1. lägga mig på soffan och koppla ner en halvtimma, 2. har chans att ordentligt göra koreografin till lördagens pass. 4 låtar är inte mkt, men när det är någonting som inte är ens starkaste sida, så känns det som ett tvåtimmarspass att öva in :) Kanske kommer jag därmed också till ro före 1 och kan vara utvilad i morgon!!
Å denna lycka!! Tack M för att du gjorde min dag!!

Till alla er där ute: Allt löser sig, det är bara frågan om på vilket sätt och hur lång tid det tar!
Kramar i massor, Maria

Fredag i morgon!

Tänk vad härligt! Snart är det helg, på riktigt! Sovit dåligt i natt också, men sånt händer... bara en morgon att avklara nu och ljuset i tunneln syns som en strålkastare i ögonen :P

I dag är det en vanlig arbetsdag 9-19 plus vattentanter på Hertsön, eller nja, det är fel att säga vattentanter, den gruppen har faktiskt två "killar" :) En riktigt härlig grupp som jobbar hårt och ger bra respons! Kroppen känns dock allt för sliten just nu, otroligt trött, vilket iofs inte är konstigt, och benen har värkt de senaste kvällarna av allt studsande på hårt kakelgolv... Nå har jag tur så tar M mitt pass, annars är det bara att köra järnet. Det är trots allt roligt och i morgon får benen vila!

I morgon väntar också belöning efter jobbet, för en nattvecka för A och hundvecka för mig... vi brummar iväg till Storforsen (som jag aldrig sett) och kikar och bara kommer bort från allvaret i hem och på jobb... rikrigt skönt. Så när ni tittar på klockorna ca 20.00, tänk då på mig som med största sannolikhet befinner mig vid ett hav av strömmande vatten :)

Nu måste matsäcken packas med dagens mat, ärtsoppa till lunch och kassler och potatis till middag. Inget av detssa har jag kockat, utan det är min älskade mamma som soppat till och A som använt den rutiga grisen! Guld!!

Ha en riktigt bra dag alla och passa på att lukta på den nyregnade världen som förmodligen när som helst kommer att börja grönska!! Nu närmar vi oss sommaren!

Kram på er

ska man sova nu också??

Efter att varit totaldäckad efter A:s spaghetti och köttfärssås vid halv 6 snåret så är jag hur osövbar som helst nu när jag MÅSTE sova... Typiskt jag när jag är stressad.

Känner igen det så väl. Oftast vaknar jag 100 gånger per natt och drömmer de mest bisarra mardrömmarna också... sen är jag totaldäckad när klockan ringer på morgonen, stressar en hel dag inombords och så är cirkusen igång... Värsta perioden hade jag för några år sedan då det faktiskt gick drygt ett halvår utan redig sömn. Humöret behöver man inte ens påpeka dalade jag kände mig otroligt ledsen och deprimerad på slutet. Jag fick dock enkla små tips av universitetets psykolog, 1, avslappning i form av band eller likande, kanske en promenad om kvällen för att bara få syre och rensa hjärnan. 2.skriva dagbok, inte bara då det känns jobbigt, utan även när det är bra, då kan man gå tillbaka till det längre fram och glädjas och lyftas igen. 3. ta hjälp runt i kring för att underlätta det som  går av det som stressar. 4. skapa rutiner, egen tid både morgon och kväll....
Dessa tips hjälpte i mångt och mycket, och det är råd som jag än idag tar vara på när livet känns lite kort på timmar... dock är jag vansinnigt dålig på att lyssna på min avslappningsskiva...vet inte ens vart jag har det!

min hjärna känns som en tickande bomb för tillfället, sprängfylld av arbetstider, pass, vänner, hem och trädgård, A, m.m.m.m. Kroppen gör ont lite här och var... men jag ser ljuset: snart är det söndag-morgon och jag får vakna i lugn och ro, njuta av en ledig dag, gå på husvisning (!) lukta på N och sen avsluta veckan med mina söndagstanter på vattengympan.... Att klara veckan...Det känns inte hopplöst, inte alls, väldigt tungt, men absolut genomförbart. A får agera kock fram till fredag och då väntar också en fin liten belöning i form av utflykt!

I morgon är det redan onsdag och onsdagarna är väl egentligen de bästa dagarna på veckan: då har man gjort mer än hälften!! (min arbetsdag räknar jag redan bort när jag har tagit mig upp ur sängen!).

Idag har det varit fullt upp. Fick en välbehövd sovmorgon till 9, sen var det stan och L som gällde. Vi pulade ihop det sista på vårt pass, delade upp (thank god) passet så vi inte behöver hålla kolla på koreografi till hela. bara 4 låter istället  för 8. Det är en ljuvlig känsla när en sten släpper från axlarna... lånade hem en stepbräda också så jag kan få plåga mina förtvinade benmuskler lite innan jag ska leda dom andra in i tonerna och pulsen på lördag. :)
Tack L för allt idag, lunch, pass å fika! Lördag nästa!

Innan vattenpasset hade jag en timma över till att snusa lite på N igen. Eller var det egenligen mamma S jag ville träffa? :) fick glada nyheter och jag kommer hålla tummarna i morgon!!! sen var det gasen i botten till Sunderbyn för 45 minuter extra hård träning. En helt underbar grupp som ger respons tillbaka när jag försöker få svar. De bad om mer armstyrka i passet till nästa år, så de fick lite försmak redan idag, plockade in hantlarna en extra låt förutom de två jag redan har. Det var uppskattat och stönen haglade tätt sista sekundrarna på den tredje låten :D
Nu dröjer det minst till höste innan jag får träffa dom, beroende på hur mina arbetstider kommer att se ut...

När jag sen hade duschat och rullat hem så blev det inget så mer gjort. ja förutom lite renskrivning av dagens arbete... men soffan var så ljuvligt skön så där fastnade jag med värkande ben!
Nu gör jag kväll och hoppas på att John blund ska hitta hit fort och att hans sand är extrastarkt ikväll! å så ska jag vakna upp till ljuvliga onsdag!

Kom ihåg där ute: är ni stressade, stanna upp och funder en stund över om det egentligen måste stressas över eller eller om ni faktiskt sätter lite för orimliga krav på er själva. Ingen tackar er om ni dräper er själv på köpet!!
Ta hand om er!

tröttsam panik...

Ja ha ja... åkte på att vicka ett vattepass idag. Kunde inte säga nej när M hade feber. Det är aldrig värt att bli mer sjuk, speciellt när det finns folk som kan vicka. M är en klippa, liksom L, på att ställa upp när det behövs, men det behövs fler ibland.. Nå, körde extrahårt idag, är grymt motiverad under passena, innan är det motigt just nu när jag har mycket annat runt i kring. Fruktansvärt roligt att köra hårt med dom, och när låten är slut oc jag ser lätt förvridna ansikten och stön så njuter jag *skrattar* jo för då vet jag att jag fått dem att ta i ordentligt!! Jag är där för dom!!!!

nu har jag bara tis, ons, torsdag och söndag kvar med vattenpass och så lördagens lätt ångestfyllda pass med instruktörerna. Tur i oturen så är det inte särskillt många som kommer. Trist när man fixar ihop något, men men, saker kommer emellan ibland, så är det ju... Spännande att se vad de kommer att tycka om våran dag....

I morgon ska jag och L göra det sista på passet och sen blir det att nöta in det resten av timmarna som jag har möjlighet denna vecka..

Tänk bara vad det finns härliga människor ute i världen. Människor man inte träffat tidigare, som man råkar på av olika anledningar, människor som förändrar ens synsätt på ´saker och ting, människor som ger så otroligt mkt glädje, men också människor som ger sorg. Människor som passerar nästan obemärkt förbi en, men framförallt människor som kommer att komma en väldigt nära på kort tid.
Jag har nog alltid varit en som tyckt om att ha folk omkring mig, och gärna varit vän med alla. Det går givetvis inte, men genom åren har jag skaffat mig otroligt mycket bekanta, vänner och kanske också en och annan ovän... Som min kära vän L sa en gång när vi pratade om hur vi kommit varandra så nära: "när jag flyttade till Pajala tyckte jag att du var en poppis tjej som var lite dryg faktiskt..." Tänk på den tiden såg jag mig som en väldigt osäker tjej som gärna ville ha alla som kompisar. det dröjde inte så länge så var vi vänner jag och L. och OJ vilken resa det varit. vi har bott ihop, bråkat och skrattat ihop, druckit en och annan vinflaska ihop, dansat, solat och pratat. Prata det kan vi, det finns aldrig tysta stunder mellan oss :) Det är bara ett fel med L.... hon bor inte nära mig längre.... huga.... nå det finns andra nära vänner närmare än 100 mil...

De flesta av mina närmaste vänner har barn... nyligast kommen pojke, en mörk prins som luktar precis så gott som bara en bebis kan göra. Det är så faschinerande med barn, man kan titta och lukta på dem i oändlighet, man blir liksom aldrig less. Att det är så med andras barn, hur ska det bli med ens egna?
Många bebisar är på utgång... när som helst kommer ett syskon till D, till sommaren ett syskon till E.. Ett första barn för V... sen till hösten ett syskon till M... listan kan göras lång... Längtan efter barn börjar komma väldigt mkt för mig också. Men det kommer en bra tid för det också.. Finns lite saker att fixa och ordna först... får nöja mig med att sitta barnvakt och lukta på andras bebisar.. :)

Nu ska jag natta mig själv så jag orkar med resten av veckan. Hoppas min huvudvärk ger med sig och att dagen plötsligt får 27 timmar :)

Ta hand om er där ute... finns ilskna baciller som väntar på nya offer :D

jobb, jobb och mera jobb...

Jag känner mig riktigt sliten just nu. Har en hundvecka som pågår, kallar den det då jag jobbar 56 timmar på en vecka lördag-fredag med tisdagen ledig bara.. Dessa veckor känns i bland som en ren pest. Man är vansinnigt trött mentalt efter en 10 timmars dag, men tänk då 3+3 sådana dagar. Till detta ska man hinna med 3 vattenpass också. Vattenpassen är förvisso bara roliga och inspirerande, men dock fösvinner två timmar till dessa per gång, och en redan trött kropp blir ännu mer trött.
Den sista tiden, läs från hösten, har jag varit mer eller mindre slut hela tiden. känner inte igen mig själv som den energilösa och hängiga tjejen. Jag har varit sjuk titt som tätt och förlorat tusentals kronor och, som jag ser det, arbetsmoral. Det känns inte bra att vara sjukskriven jämt... :( Men samtidigt så vill jag varken smitta ner min brukare eller bli ännu mer sjuk...
Nå.. det är snart sommar och semester, och bara två veckor kvar av vattengympan. har 8 pass kvar nu fram till 17 maj. Känns bra, sen ska jag bara räkna ner till semestern mitten av juli :)

Allt som man bör hinna med.. när ska det hända? jag har ingen aning, men jag tar det pö om pö nu. Städningen har jag bra hjälp med i A som, stackaren, får dammsuga jämt nu för tiden :) men sen det roliga, att påta i trädgården, sy lite kuddfodral, måla om, slita bort heltäckningsmattor, plantera... när ska det hinnas och orkas... är inte riktigt säker på att jag vet det...

All denna stress och ohälsa har gjort att byxorna blivit allt mer trånga. Jag vet mkt väl varför, men det är frustrerande att det ska behöva hända... men men... förhoppningsvis så blir det en nystart när sommaren är i antågande. Jag vill absolut inte hamna i något maniskt, dåligt mönster för att akut bli av med extrakilona till sommaren, utan jag vill må bra, ovh i lugn takt bli en lättare och gladare filur :) Har allt för många dåliga "bantar tips" till mig själv som jag försöker hålla borta och faktiskt är duktig på att hålla borta nu för tiden. A har förändrat mig på många bra sätt..

Nu ska denna vecka avklaras, 4 vattenpass, passuppbyggnad till teambuildningen i helgen (som jag och två till håller i) Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig och vips tog tråkiga omständigheter trion ner till en duo. Nu ska jag och L göra en supersucce på lördag med alla våra vatten och corekunskaper, till ett 40 minuter långt pass av aerobics, gympa, step och box, men blandning av core, pilates och poweryoga! *skrattar* men vad tusan, två superhårda tornedalingar fixar väl allt!? :) Nervös? Oja,, men men.. det blir nog bra!

Nu åter till jobbet där brukaren precis tagit en tupplur!
Må gott i vårvärmen så hoppas jag på att hinna lite fler uppdateringar i veckan!
Kram på er där ute!

RSS 2.0