Borta bra med hemma bäst?

för nu är jag snart på väg hem efter min äventyrsvecka!
det har verkligen varit en vecka med massor av personlig utveckling, idérikedom och nya kontakter. dessutom har lillan verkligen förgyllt mina timmar både vid avhämtning på flyg och vid "fastertid" Hon är en pärla den lilla ska ni veta!

måndagen kom familjen och hämtade mig från flyget. tänk sp smidigt att på 1.45 i flygtid vara framme i Östersund. Riktigt nice. sen att ett litet plan bullrar och mullrar rätt mkt, det är en annan femma.
Var rätt trött på måndagskvällen och hade väl rätt så mkt nervösa tankar inför Åre.

men så kom tisdagen och efter 2 timmar på tåget så var jag famme vid det fantastiska hotellet vi skulle komma att hålla till under tre dagar. Holiday CLub, verkligen att rekommendera! Pooler, bastu, rutchkanor, gym, bowling, etc etc.. fanns verkligen det mesta. och så rummen, jättefina verkligen!

Så startades resan genom projektledarträffen med info och utbildning och sen var det dags efter lunch (undrar fortfarande hur dom tänkte!) att bege sig upp till Zip-line black. Kommer bilder på detta senare när jag laddar upp dom. men FY fasen vilken adrenalinkick. ¤ linbanor vi skulle ta oss igenom med olika utmaningar. Höjd 60 meter över marken vid tillfällen, och hastigheter upp emot 70 km/timme.. jopp, i enbart iförd sele!
Det var grejer det och den tidigare nämnda lunchen, den var på väg upp mer än en gång! Men jag gjorde det och jag är verkligen superstolt och nöjd över att jag övervunnit delar av min höjdrädlsa och hariga mentalitet!

äta fick man också göra. Fantastisk mat! täljstenskrogen på tisdagen, och Buustamoon på onsdagen. Mumma. på Buustamoon var det också lite teaambuilding och lek(läs tävling) och så airbords. fantastiska upplevelser på fjället och magmusklerna gör fortfarande ont efter allt skratt och stoj som vi var med om den kvällen!

att få vara med om en projektledarträff var verkligen en nystart för mig, jag önskar att denna träff varit redan i hösten så jag fått med mig detta redan då, men nu är det bara att ta tillvara denna inspiration och information och göra resten på ett ännu bättre sätt! jag hoppas nu bara få komma tillbaka till jobbet och kunna behålla all denna energi och förmedla den till mina kära kollegor!

Torsagens tågresa hem gick galant. hade nya bekanta bredvid mig på tåget och en liten som skulle möta upp mig sen för en kommande heldag tillsammans under fredagen!

Nu vaknar dom till liv i kojan så jag ska suga det sista ur lillan och familjen T innan vi åker den lååånga resan upp till A!

Puss och kram på er alla där ute... och om ni har möjlighet i liten eller stor skala: utmana er själva och var ute i den syrerika luften och NJUT!

jag drar till fjällen!

men inga skidor med denna gång!

Blir Projektledarträff i åre i dagarna tre och sen lilla familjen i dagarna 3, eller 2 :)
Ingen mail kommer att kollas, inga bloggar att läsas, ingen Facebook att kollas och så vidare.. nu ska jag bara njuta av fjäll livet, ladda batterierna, låta kroppen få vila från hårt kakelgolv och boxövningar. Min skuldra/rygg är fördjävlig för tillfället. Står på priolistan när jag kommer hem. frågan är bara, sjukgymnast eller doktor? Gissar att jag har en inflamation men också en låsning sen lääänge som nu blivit omöjlig. När jag kör vattengympa så blir det sämre har jag fått inse, och nu har jag ju minst sagt inte varit duktig med egen träning, vilket gör att det försämras ännumer. Men som sagt  NU ska den få vila. Fick köra extrainryckarpass för bästa L i morse och nu tänker jag brumma i luften till finaste sessan med familj.

Kameran är laddad och med och kommer förhoppningsvis att användas flitigt, MP3-spelaren är laddad och klar och få följa på morgonpromenader med fjällvy! Har sett schemat för p-träffen och där kommer bl.a. linbenetur vara ett moment.. gissa vem som bokstavligen kommer att skita ner sig när hon i enbart sele flyger på 60 meters höjd.. Mmm... jag! Nå, det blir utvecklande för mig i alla fall!

Så nu är det bara det sista som ska packas kvar. Dock sjukt svårt att packa, och kläder till fjällen tar förövrigt grymt stor plats. täckbyxor och extrajacka, underställ i alla de former och så kängorna...

så... nu kopplar jag ner för denna vecka! På återseende!

lite omotiverad....

... och trött just nu... vet inte riktigt vad det beror på dock. har varit inne i ett trevligt stim av ork och social hunger där jag våldgästat både den ena och den andra. Insåg dock förra veckan att allt för få är mamma lediga längre, för jag är ju ledig under veckorna också ibland. Nu är det tänkt att jag ska jobba 4 dagars vecka så jag har möjlighet att jobba extra iom min halvtid. Dock har jag inte fått tjäna de kosingarna ännu :(
Rent ekonomiskt är halvtid INGET att rekommendera, speciellt inte om man har en sommar och ett bröllop i  ankommande. Att spara på fjällresorna och inhandlingen av "den där skitfina tröjan" är saker som inte är jätte roliga. Men sen är det faktiskt skönt att ha mer fritid, att hinna med vännerna och släkten, att kunna åka skidor i finvädret mitt på dan etc. nu när solen tittar fram så är faktiskt 50% guld värt i ren rekreation och glädjesynpunkt :)

Jag har som ett viktigt beslut att ta de kommande dagarna/veckorna. Åker till Östersund/Åre hela nästa vecka för projektledarträff och så klart fam T och prinsessan!. men efter det så bör mitt beslut och därmed också min nuvarande arbetsgivares beslut, stanna eller gå tillbaka, vara taget. Det är ett supersvårt beslut men jag tror att jag kommer att bli tillfreds med vilket håll det än stannar på. alla tankar och funderingar sista veckorna har varit olus-minus på bägge platserna. kollegor - inga kollegor, halvtid - heltid etc.. och det ena beslutet leder ju faktikst till andra effekter på det andra jobbet och vice versa. Tackar jag nej till mitt gamla jobb, ja då tappar jag också en fast tjänst. tackar jag ja till mitt gamla jobb, ja då förlorar jag möjligheterna till extra pass, och massa massa jobb att hitta nya vatteninstruktörer.. Så är ni sugna.. hör av er.. verkligen.. ni behövs och det är ett superskoj jobb som ger massa massa meriter, självkännedom och nya vänner!

Nå jag grubblar vidare på det.

I går har kära svägerska (soon to be) fyllt år, hade inga möjligheter att fira henne själv, men S fick ta hand om det, på lördag fyllern den andra svägerskan (soon to be) år. och henne ska jag fira tillsammans med lilla F som blivit stora F och 6! herre gud vad tiden går. När jag och A träffades hade hon nyss blivit storasyster för första gången och var en lite blyg tjej som ändå kom att trivas med mig. lillebror F var skräckslagen vid bara tanken på att jag tittade på honom! Sedan dess har det kommit en lillasyster F, som först efter 2 (!) år tillåtit mig att krama henne. De två, F och F har varit väldigt lika som barn, väldigt mammiga och blyga, men tinat fram och blivit de mest goa och mysiga ungar man kan tänka sig! Nu har minsta F blivit näst minsta F då lilla F kommit till världen, spännande att se hur denna lilla (4545 g) blir om ett par år!
Ja det är många F, i kullen är det nu L, C, F, F, F, F, och F :) inte lätt att hänga med när jag bara skriver F, men det får ni stå ut med! En jätte fin familj med massa kärlek! Puss på er alla!!!!

Ja, vad ska vi sen hitta på under helgen? nån som har några förslag? tror det blir raggarrunda till Gammelstad/sunderbyn, har ni nåt emot det tro :) och vips är vi på v. 12 och då är det ett stort äventyr som väntar!


enna vecka har vart rätt arbetssam trots att jag vart ledig måndag. 2 pass på måndag, 2 pass på tisdag , två Dss på onsdagen och 1 idag... vissa pass är inte jätte fysiskt jobbiga, men fruktansvärt mentalt krävande. En ny grupp i tisdags och en annan grupp i tisdags med barn där en pojke plötsligt öppnar sig om väldigt jobbiga saker. Jobbigt, men nyttigt möte i går, och som vanligt massa strul fram och tillbaka på jobbet vilket är daglig verksamhet. Det är en otroligt bredd på det som händer på mitt kontor och vi är 4 personer vars arbetsuppgifter på ett eller annat sätt går in i varandra och ibland inte alls ska gå in i varandra. Bara det kan bli mkt jobb ibland. ex skriver jag dagligen upp listor på vad som måste göras denna dag, men mitt i allt ringer telefonen och man måste byta inriktning, mitt i det samtalet landar ett papper på skrivbordet som måste skickas vidare eller behandlas omgående. rätt vad det är så får jag en massage och hips vips så var dagen slut och på lappen hade enbart 2 av 7 punkter behandlats. Detta scenario är dagligen aktuellt i viss mån och jag gissar att det stämmer in på många arbetsplatser. men det gör också att man blir ruskigt stressad över den listan man inte han behandla!

Nu ska jag äta frukost och umgås med bästa prins A som för tillfället INTE hade fått gå genom kyrkgången med mig.. blåtira efter gårdagens innebandy.. bild kommer sen! Ojojoj...

Ha en bra dag alla!


fredag betyder helg.. idag!

och fredag 12 mars betyder också födelsedagar för både V i Motala och L i stan... GRATTIS till er bägge!

Idag skiner solen med all sin kraft, jag är ombytt till underställ och nu är det bara sista ansträngningen som behövs för att ta sig ut till skidspåret... tänkte försöka mig på en lite längre tur idag.. åka på lugnt dock, då jag fortfarande snorar rätt bra... vädret är verkligen perfekt och -4 grader gör att skidorna förmodligen kommer flyga fram (eller?).

Inbjudningskorten är postade, klänning är köpt, skor är köpt, ring är snart färdig och A:s kläder återstår av det stora... tänk, jag är nästan redo för vigsel nu :) nedräkningen har börjat HAHA!

Annars är det inte så mkt som har hänt de senaste veckorna. vart förkyld igen, pulat på hemma, varit trött och varit sjukt social de senaste dagarna. Är nog halvtiden och solljuset som gör att energin och glädjen att kajka runt infinner sig igen :) jag tackar och tar emot, men här i hemmet blir mindre gjort!

så ta hand om er där ute nu... i morgon är en annan dag (förhoppningsvis fullt av sol och värme igen!)

Kram


RSS 2.0