Jag tar en paus...

.. i mitt nya jobb som målare och fyller mina energidepåer med makaronipudding och internet :)

Jobbet med vardagsrummet startade i måndags och sen har det fortsatt och håller på fortfarande. :) A har haft ledigvecka från jobbet, man hamnade i ett annat slags arbetsläger istället. Han har verkligen varit duktig min A, målat fönster och lister i dagarna tre, sen slitit tapet och spacklat så jag kan få måla :)
Men jag har också varit duktig medan jag också jobbat :) Jojo, bara en dag jag såg på när A pysslade!

Nu är status:
*fönster målat
* golvlister nymålade, bara två kvar
* väggar spacklade och slipade
* Alla väggar förutom en klarmålade
* fondväg tapetserad
*Fördjävligt dammit i vardagsummet:)

Det enda som återstår är dom två ynkliga listerna, och en ynka vägg att måla sista varvet på!
Sen ska jag STÄDA!

Fick också nytta av mina kunskaper i idrottsskadetejpning...
Hipps vipps utnyttjade de kunskaperna för att lappa ihop "ledbanden" mellan rollern och skurskaftet.. Det blev succe, ända till tejpen gav vika när jag nästan var klar och "ledbanden" gick av... voi voi :)
Skrattade faktiskt åt mig själv när jag i mitt inre såg en skadad fot och lappade ihop den.

Natten mot måndag blev jag också "tant" igen, till lilla Alwin. Brådis hade han när min kära kusin A åkte in på BB... I morgon hoppas jag på att få lukta på lite bejbis :)

Vad mer har hänt?
Buggat och haft vattenpass i veckan, riktigt skoj... skönt att vara tillbaka på vattenbanan igen... härliga damer har jag träffat och lärt mig massor av nytt på buggen!

Nu åter till arbetslägret.
Ta hand om er och ni som har möjlighet:
Gå ut i solen!!!!!


har bara en sak att säga idag..

.. jag är trött...
trött på många sätt, men jobbigast kanske är den fysiska tröttheten som man inte är riktigt van att ha... saknar träningen och att svettas ordenligt, saknar hungern efter mer pass och orken att inspirera.
Det har varit mycket jobb som sagt och ja, är det det som gjort att immunförsvaret kraschat eller är det nån otäck sak som nästlat sig in i min kropp för att stanna?

Idag gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle vara med om att göra: jag bad om att få gå ner i tid, från heltiden. Det hamnade på min 50%, vilket jag kanske inte önskat, men det var bara att ta det. E går upp i tid igen efter hennes sjukskrivning...

Nu vill jag kunna fokusera på mina projekt, ro dem i land och reda upp de sista frågetecknena innan våren. Har verkligen insett på det här jobbet att jag måste lära mig att jag inte kan ha kontrollen på allt. Ibland måste man våga släppa taget om fjärrisen och låta nån annan byta kanal, trots att man kanske missar en del av programmet så måste man våga. Missar man det så får man ta tag i reprisen själv och göra det bästa av det...

Nu stänger jag dock av livet för idag och återuppstår i morgon med en timmas välbehövlig sovmorgon då jag ska få leda pantertanterna igen för första gången på två veckor! skräckblandad förtjusning!
Over and out

helgen över..

nu fattas bara 1.5 timmars buggande så är det komplett.
DEt har varit, som planerat, en lugn helg. Jag och bästa S tog en promenad i lördags i snön, riktigt mysigt, men flåset, gott folk, flåset.. voi voi.. inte är det nå vidare efter en vecka i sängen.. hårt jobb för att komma igen, men ilugnt tempo hur det nu ska gå till *haha*

Sen var vi en sväng på stan jag och blivande maken. Köpte det sista inför inbjudningskorten som är "designade" och klara.. nu fattas bara kuverten som inte fanns tillräckligt av..
Kvällen tillbringades i källaren framför tv-spelskoncollen :) 8 bitars nintendo fick nytt liv via datorn. Sånt som jag och fd combon L tillbringat MÅNGA timmar med, nu försvann några timmar med A också.. Skojskoj, men fatta vad man är kass på dataspel idag (läs de som  man inte har spelat som ung!) De spel man spelade som liten, de sitter takterna i :)

Var uppe läänge med A som vänder på dygnet inför nattjobbet och var rätt seg idag när jag skulle upp.
Nå, lite kaffe och frukost gjorde susen, sen bakades det friskt, 110 kanel/vaniljbullar och en långpanna med vinbärskaka. det var HETT i köket efteråt, men så passade jag också på att för första gången koka egen saft. Svartvinbärssaft som blev riktigt mumsig!
Är riktigt nöjd över mig själv, energin har åter infunnits i min förr trötta kropp, och jag har fått lite fika i huset..
På Tisdag kommer A:s familj på fika så det är ju lämpligt att kunna bjuda på NÅT hembakat i vanlig ordning :P

Mår dock lite halvers nu....Svängde våra lurviga i källaren nyss, lite träning inför kvällen, men en sak gott folk: ÄT INTE just innan, det var inte långt bort så hade maten kommit upp av allt snurrande... hoppas det går över så vi kan bugga loss ordentligt i kväll...

Njut av söndagen kära vänner- och ta måndagen med en nypa salt, det innebär ju bara en dag närmare helgen igen!

Kan berätta att jag tycker det blir sjuukt skönt att komma tillbaka till jobbet, trots att jag har lite halv-ångest inför "att-göra-högen" somförmodligen är meterhög.. Men, men, det är bara att beta av och göra det man hinner varje dag...

Ta hand om er... och är ni snälla, så uppdaterar jag med bilder från dagens bak ;)

Det gick fortare än väntat!

Nu är det klart i köket!
Efter några timmar med piller och en timma med sprutan...

Detta är vad jag nu kommer att se varje morgon när jag äter frukost, så tänkvärda ord som alla bör tänka på!



Konstnärerna på bilden är älskade mamma som målat årstiderna till mig en gång för länge sedan, och nu har den finaste A ramat in dom - genom att målat dit texten...

Tänk på det...

Minns gårdagen
Dröm om morgondagen
Lev idag!


Fredag den 13...

.. jo jag har faktiskt kännt av det idag.. En liten miss när jag skulle ha mina barn, vilket resulterade i avbokade barn, men inte avbokade gästledare.. Nå.. det förstod, men jag HATAR verkligen att komma med såna besked.. :)
Jag var "bannlyst" från jobbet idag i alla fall, men jag känner mig faktiskt bättre ju.. ok jag var ganska trött efter stan och handlingen på det, men inte sjuk längre..

Kan dock meddela alla om en sak: att ligga i soffan/sängen i 4 dygn, då tar ryggen stryk.. nå kopiöst trött (!!!) i ryggen idag, känns som att långpromenaden som inte blev av idag hade vart välbehövlig..
Istället pysslar vi i köket :)
Kommer bli jättefint vill jag lova..
mer säger jag inte, utan ni får vänta på bilderna som kommer upp. inget stort, men litet, men med mycket jobb...
Jo, jag tror jag gillar det, trots att det inte är klart ännu..

Mina kära kollegor är på AW nu och jag önskar jag kunde vara med dom... nå, det kommer fler gånger..

Ha nu en riktigt trevlig helg nu allihopa och mys ordentligt, njut av höst/vintervädret och krama om varandra lite extra!

solen skiner..

... och jag sitter inne... har nyligt tagit mig upp... känns bättre idag, om man bortser från halsen och SKALLEN... fy fasen vad det spränger i den... nå... sak samma, idag ska jag lukta lite på luften har jag bestämt, det ser sååå ljuvligt ut och jag längtar efter att plocka fram slalomskidorna eller de vanliga...
Lite bilder som får abstinensen att bli ännu värre

Taget i Åre 2008, vilken stjärna på skidorna va :)

Vi hade toppenväder och många fina åk i backarna...


Närmast är väl längdskidorna skulle jag tro...
Stjärna i full karriär,jag är inget proffs på läng heller :) påsken -07


Ja lite kul att se bilder från 2 år tillbaka... och inspireras att hitta tillbaka till formen infinner sig...
Jajjelimensan...

Nu ska jag dricka en kopp kaffe till och drömma mig bort i minnenas värld innan jag återgår till nuet igen :)

Ja må han leva, ja må han leva!

Och ännu en dag i sängläge, men det känns bättre.. jag vaknade 7 och kunde inte sova mer. Kan det bero på att jag sov typ hela gårdagen??
Men jag har haft helt galna drömmar de senaste dygnen.. det är som att titta på film i mina drömmar, oftast sciencfiction dessutom... sjukt... Ja i alla fall så kastade jag boll med Planja basket och beskärde blommor och hade mina barn samtidigt, en intressant upplevelse som faktiskt lyckades innan jag vaknade..

Idag är det A:s födelsedag... och ingen tårta får han heller :( Nå kanske springer in på ica idag och inhandlar...
han var och bytte sin vinterjacka igår till en i passande storlek och var supernöjd!skönt för mig och varmt för honom!'

GRATTIS A PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

hittade vid nåt tillfälle en otroligt bra blogg (länkades från nån annan blogg) om man vill läsa om cancer, livet och lite vimmel.. en berörande blogg om kampen om livet.
http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman//

Nu ska jag ringa farbror doktorn om mina hemska utslag på kroppen som jag inte får bukt med... ringde till Hermelinen i veckan, men fick tyvärr beskedet om att hudläkaren är på utbildning till Januari... äh, då var jag tvungen alltså att ta mig i kragen och ringa vdc... huga.. jag gillar INTE läkare av något slag.. går hellre (tyvärr) med en åkomma och försöker självkurera och läka, det är inte vettigt i alla lägen, men sån är jag... Sprutan, den som motverkar knorrinfluensan, den är inte tagen än, dels för att jag inte orkar ta tag i det, men också för att det är ssk i vita rockar som ger den.. Banalt och töntigt på alla sätt, men sån är jag!

HA en bra dag och håll er krya!

I morgon fyller Han år..


Födelsedagsbarnet med sitt brinnande intresse för jo just det:
Motorcyklar :)
Älskar dig A!

ja herregud...

... vad länge sen jag orkade uppdatera här..
Det var varit MASSOR av jobb sen sist.. Tur i oturen var att min kära kollega E behövde nya reservdelar och det resulterade i en heltid för mig sedan slutet på septeber. NU är hon tillbaka på halvfart, men jag fortfarande på helfart.. Det är en otroligt skön känsla när lönen trillar in nu och veta att det täcker mer än utgifterna :)

Jag trivs sjukt bra fortfarande vi har roligt vi 4 på jobbet och skrattar mycket mellan varven. För det ska ni veta. Att jobba på Korpen är inte bara friskvård och pass. Det innehåller så otroligt mycket administrativt och pusslande dagligen. Jag har verkligen lärt mig massor under dessa 3 första månaderna på jobbet och lär mig fortfarande att hantera jobbet på ett bra sätt. Jag som varit van att veta exakt och precis vad som ska göras och vad som kommer att hända, har fått ta dagen som den kommer, inse att alla sakerna på "att-göra-idag-listan" inte kan göras idag och släppa det när dagen är slut. Att det kommer in oväntade mail och samtal vilket får en att riva av sig håret och ögonbrynen på samma gång för att lösa, det är vardagsmat på kontoret. Fixa vikarier på passen, nya intruktörer, utbildningar och ledarfrågor, besvikelser över tappade pass, missade utbildningar och så vidare. Jag beundrar verkligen mina kollegor och V för att ni har satt er in i detta och gjort ett strålande jobb tidigare, och till er andra där ute: det är inte "bara träning"!
Nej, jag är nöjd med mitt jobb och jag sliter mig i skalpen de dagar jag känner att jag inte räcker till, men jag härdar ut och lär mig att ta det bättre och bättre dag för dag! Ett mer utvecklande jobb personligt och arbetsmässigt har jag aldrig haft, och då kära vänner ska ni veta att jag varit på många arbetsplatser genom åren!

Däremot har också detta jobbet en baksida, det är väldigt fysiskt och mellan varven väldigt lite återhämtning.. Så nu är jag återigen hemma (senast i början av oktober) med lätt feber och skallebäng värre än 7 på richterskalan.. halsen har varit svullen och ond till och från hela hösten dessutom..
igår var det bara att ge VO på jobbet efter lunch, avboka massager och pass och fixa vikarier... Efter första passet med mina pantertanter  som jag tog det mer än lungt, kändes det som att jag sprungit ett maraton efter ett thriatlonlopp! Helt sjukt konstig känsla att gå ifrån ett sånt lugnt pass ca 1 kilometers promenad och känna att benen inte bär och att flåsa som en annan idiot med en hastighet på 3 steg/h...

Nej jag är riktigt besviken på min kropp och less på att inte känna mig pigg. känslan av att ha NÅT i kroppen som vill ut, men som inte rikrigt hittar ut och slår ut en totalt och sen kan bli BRA igen.. den suger.. istället är man halvdassig och får febertoppar och blir hängig i en dag eller två...

Det känns inte som svinis heller.. förlåt Nya influensan... inte allt för många symptom, speciellt när febertermometern bara visar 37.4 ( normaltemp på morgonen ca. 36.5) alltså inte nämnvärt med feber och ingen hosta... lite snuvig de senaste dagarna bara...
Äh ni ser, det är inte svinis! :)

Nå.. mer än detta fysiska elände har mitt liv varit riktigt trevligt den senaste tiden. Känns som att det är en stor sol på min himmel mestadels.. Jag har underbara bybor nära som jag försöker ha tid att träffa och mysa med. senast i helgen hade vi besök av fam. A/R och bjöd på middag och bastu.. helkväll som vart både mysig och lugn. Ett trött gäng lämnade oss vid 10 snåret.. Fam S hade också varit här om inte lilla Prinsen varit hängig... Nå det kommer fler tillfällen...
Jag fascineras av att de små växer så otroligt fort. plötsligt är dom stadiga och sitter själv, sekunden senare vänderdom på sig och börjar åla på golvet.. hipps vipps så springer dom runt längs möblerna och sedan utan möbler.. man hinner inte med, speciellt när man inte hinner träffas så ofta som man önskar.

Vi var till lillan när hon fyllde 2 år för ett par veckor sedan.. och hon babblar och TÄNKER massor... helt otroligt. och väldigt mån om alla och så vidare... ex vart A sjuk där nere och när jag myser med C på morgonen frågar hon
- vart e A?
A ligger och sover, A mår inte riktigt bra,
förklara jag
-C gå och ge A en kram! Så springer hon iväg och väcker A med en myskram och när den är klar kommer hon tillbaka till oss andra...
Vilken tjej.. :) Är så fantastiskt stolt över henne och glad över att få vara Faster till henne. Hon utvecklas så otroligt mycket och växer i både sinne och kroppsligt...
Jag hoppas på att få ha henne riktigt länge snart... :) Så ni vet, planera nu en resa eller nåt så Lillan får komma till Faster!! :) hon är verkligen ljuset den tjejen.. Fasters Prinsessa!


Lite bilder på sommarens äventyr på Älgfarmen :)




C älskade älgarna som ni ser,.. och det gjorde vi vuxna också!!! :)
Härliga minnen!


I huset har inte hänt så mycket, vi har fått ett nytt värmesystem som kostar oss skjortan, men som ger en otroligt behaglig värme i HELA huset och vi är supernöjda och glada över att vi bytte. Tack T för att du proppsade på oss :)

I morgon fyller också prinsen år.. var och köpte honom en ny vinterjacka igår, tyvärr var den för stor så han skulle byta den idag.. Att få nåt i förskott det är min grej, för att smyga och vänta på reaktionerna, det funkar liksom inte för mig. jag vill ge direkt och nu på en gång! Det är nog bara julklapparna som jag klarar av att vänta till den rätta dagen med... Nå han blir 32 år gammal och inkasserar ytterligare ett streck i klokhet :)

Nu håller elden på att brinna ut i källaren, det betyder att jag måste hämta mer ved från vårt nya vedförråd och det i sin tur innebär att morgonrocken måste AV och kläderna på...

Hoppas ni inte saknat mig för mycket där ute nu :) I´m Back!

TA HAND OM ER!




RSS 2.0